Έχετε δοκιμάσει ξανά χαλβά με αλεύρι; Εάν η απάντηση είναι όχι, μην περιμένετε! Δοκιμάστε τη συνταγή της Χριστίνας Τσετινέ για υπέροχο χαλβά με αλεύρι!
Ξεκινάμε με το σιρόπι
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό , τις φλούδες πορτοκαλιού και την κανέλα
Με το που ξεκινήσει ο βρασμός μετράμε 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά
Βγάζουμε την κανέλα και τις φλούδες και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα (και σε πλάτος και σε βάθος ) και ρίχνουμε το λάδι περιμένοντας να κάψει
Ρίχνουμε το αλεύρι, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και με ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε συνέχεια (προσέχουμε να μη σβολιάσει ή να μην καεί το αλεύρι)
Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγη ώρα και χρειάζεται υπομονή
Όταν δούμε ότι το μείγμα μας (που μοιάζει με χυλό) πάρει το επιθυμητό για εμάς χρώμα ρίχνουμε με πολλή προσοχή (γιατί πιτσιλάει και μπορεί να καούμε) το σιρόπι
Ανακατεύουμε και σε πολύ λίγο ο χαλβάς έχει πήξει
Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν γίνει λίγο χλιαρός είτε βάζουμε σε ατομικά φορμάκια είτε παίρνουμε δύο κουτάλια και προσπαθούμε να δώσουμε σχήμα φύλλου
Πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε
Ingredients
Directions
Ξεκινάμε με το σιρόπι
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό , τις φλούδες πορτοκαλιού και την κανέλα
Με το που ξεκινήσει ο βρασμός μετράμε 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά
Βγάζουμε την κανέλα και τις φλούδες και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα (και σε πλάτος και σε βάθος ) και ρίχνουμε το λάδι περιμένοντας να κάψει
Ρίχνουμε το αλεύρι, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και με ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε συνέχεια (προσέχουμε να μη σβολιάσει ή να μην καεί το αλεύρι)
Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγη ώρα και χρειάζεται υπομονή
Όταν δούμε ότι το μείγμα μας (που μοιάζει με χυλό) πάρει το επιθυμητό για εμάς χρώμα ρίχνουμε με πολλή προσοχή (γιατί πιτσιλάει και μπορεί να καούμε) το σιρόπι
Ανακατεύουμε και σε πολύ λίγο ο χαλβάς έχει πήξει
Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν γίνει λίγο χλιαρός είτε βάζουμε σε ατομικά φορμάκια είτε παίρνουμε δύο κουτάλια και προσπαθούμε να δώσουμε σχήμα φύλλου
Πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε