Ήρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας;
Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking.
Με το μίξερ χτυπάμε για λίγο το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν στο μείγμα ρίχνουμε και τη βανίλια.
Τέλος προσθέτουμε σε δόσεις και το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ (για περίπου 30 λεπτά).
Τρυπάμε την επιφάνειά του με μαχαίρι ή με ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι.
Σε ένα μπολ ή μία κανάτα αναμειγνύουμε τα 3 γάλατα ανακατεύοντας καλά.
Αφού κρυώσει τελείως το κέικ περιχύνουμε την επιφάνειά του με το υγρό μείγμα (το προσθέτουμε σε δόσεις για να μην ξεχειλίσει).
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε περίπου για 8 ώρες για να απορροφήσει πλήρως το «σιρόπι».
Τέλος χτυπάμε τη σαντιγί σε σκόνη με μια κούπα γάλα και τέλος ρίχνουμε και πολύχρωμη τρούφα ανακατεύοντας με μαρίζ.
Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με έξτρα χρωματιστή τρούφα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσουμε.
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking.
Με το μίξερ χτυπάμε για λίγο το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν στο μείγμα ρίχνουμε και τη βανίλια.
Τέλος προσθέτουμε σε δόσεις και το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ (για περίπου 30 λεπτά).
Τρυπάμε την επιφάνειά του με μαχαίρι ή με ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι.
Σε ένα μπολ ή μία κανάτα αναμειγνύουμε τα 3 γάλατα ανακατεύοντας καλά.
Αφού κρυώσει τελείως το κέικ περιχύνουμε την επιφάνειά του με το υγρό μείγμα (το προσθέτουμε σε δόσεις για να μην ξεχειλίσει).
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε περίπου για 8 ώρες για να απορροφήσει πλήρως το «σιρόπι».
Τέλος χτυπάμε τη σαντιγί σε σκόνη με μια κούπα γάλα και τέλος ρίχνουμε και πολύχρωμη τρούφα ανακατεύοντας με μαρίζ.
Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με έξτρα χρωματιστή τρούφα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσουμε.