loader image

Tres Leches καρναβαλικό

Κατηγορία: Εορταστικά, Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Tres Leches καρναβαλικό

Ήρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Ήρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας;
Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά για το κέικ (για ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους):
 190 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 κ.γ baking powder
 110 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 225 g ζάχαρη
 5 αυγά
 1 βανίλια
Υλικά για το γλάσο:
 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
 300 ml εβαπορέ γάλα
 250 ml φρέσκο πλήρες γάλα
Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

2

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking.

3

Με το μίξερ χτυπάμε για λίγο το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

4

Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν στο μείγμα ρίχνουμε και τη βανίλια.

5

Τέλος προσθέτουμε σε δόσεις και το αλεύρι.

6

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά.

7

Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ (για περίπου 30 λεπτά).

8

Τρυπάμε την επιφάνειά του με μαχαίρι ή με ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι.

9

Σε ένα μπολ ή μία κανάτα αναμειγνύουμε τα 3 γάλατα ανακατεύοντας καλά.

10

Αφού κρυώσει τελείως το κέικ περιχύνουμε την επιφάνειά του με το υγρό μείγμα (το προσθέτουμε σε δόσεις για να μην ξεχειλίσει).

11

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε περίπου για 8 ώρες για να απορροφήσει πλήρως το «σιρόπι».

12

Τέλος χτυπάμε τη σαντιγί σε σκόνη με μια κούπα γάλα και τέλος ρίχνουμε και πολύχρωμη τρούφα ανακατεύοντας με μαρίζ.

13

Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με έξτρα χρωματιστή τρούφα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσουμε.

Ingredients

Υλικά για το κέικ (για ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους):
 190 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 κ.γ baking powder
 110 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 225 g ζάχαρη
 5 αυγά
 1 βανίλια
Υλικά για το γλάσο:
 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
 300 ml εβαπορέ γάλα
 250 ml φρέσκο πλήρες γάλα

Directions

Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

2

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking.

3

Με το μίξερ χτυπάμε για λίγο το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

4

Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν στο μείγμα ρίχνουμε και τη βανίλια.

5

Τέλος προσθέτουμε σε δόσεις και το αλεύρι.

6

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά.

7

Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ (για περίπου 30 λεπτά).

8

Τρυπάμε την επιφάνειά του με μαχαίρι ή με ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι.

9

Σε ένα μπολ ή μία κανάτα αναμειγνύουμε τα 3 γάλατα ανακατεύοντας καλά.

10

Αφού κρυώσει τελείως το κέικ περιχύνουμε την επιφάνειά του με το υγρό μείγμα (το προσθέτουμε σε δόσεις για να μην ξεχειλίσει).

11

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε περίπου για 8 ώρες για να απορροφήσει πλήρως το «σιρόπι».

12

Τέλος χτυπάμε τη σαντιγί σε σκόνη με μια κούπα γάλα και τέλος ρίχνουμε και πολύχρωμη τρούφα ανακατεύοντας με μαρίζ.

13

Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με έξτρα χρωματιστή τρούφα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσουμε.

Tres Leches καρναβαλικό

Σχετικές Συνταγές:

Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!
Red Velvet ΣουφλέBy Χριστίνα ΤσετινέΌταν ακούμε "Βαλεντίνος" τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι το κόκκινο χρώμα και το γλυκό! Το Red Velvet Σουφλέ έρχεται να συνδυάσει και τα δύο. Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Χριστουγεννιάτικος κορμόςBy Χριστίνα ΤσετινέΑυτός ο Χριστουγεννιάτικος κορμός είναι τόσο νόστιμος όσο και εντυπωσιακός! Δοκιμάστε τον και θα ξετρελαθούν όλοι! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!