Ένας από τους λόγους που όλοι ανυπομονούμε για το #καλοκαίρι είναι, φυσικά, και το #παγωτό! 🍦 Και είναι ακόμα καλύτερο εάν συνοδεύεται και από ένα κομμάτι #σοκολατόπιτα!🍫
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα στερεά (αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, σόδα, baking powder και αλάτι).
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υγρά (γάλα, ηλιέλαιο, βανίλια και αυγά).
Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε λίγο λίγο και το νερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό.
Το μείγμα που προκύπτει είναι αρκετά υδαρές.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 20×30 ,στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε γύρω στα 30 -32 λεπτά (θέλουμε όταν βυθίσουμε οδοντογλυφίδα μέσα να βγαίνει με υγρασία).
Ετοιμάζουμε όσο ψήνεται και την επικάλυψη.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε γαβάθα.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και περιμένουμε να πάρουν βράση.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα γάλακτος αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Καλύπτουμε την επιφάνειά του με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προσθέτουμε την επικάλυψη πάνω από την κρύα σοκολατόπιτα και μπορούμε να απλώσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
TIPS:
Αν δε θέλετε τόση σοκολάτα μπορείτε να παραλείψετε την επικάλυψη και να πασπαλίσετε λίγη άχνη στην επιφάνεια μαζί με φρούτα του δάσους.
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα στερεά (αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, σόδα, baking powder και αλάτι).
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υγρά (γάλα, ηλιέλαιο, βανίλια και αυγά).
Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε λίγο λίγο και το νερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό.
Το μείγμα που προκύπτει είναι αρκετά υδαρές.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 20×30 ,στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε γύρω στα 30 -32 λεπτά (θέλουμε όταν βυθίσουμε οδοντογλυφίδα μέσα να βγαίνει με υγρασία).
Ετοιμάζουμε όσο ψήνεται και την επικάλυψη.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε γαβάθα.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και περιμένουμε να πάρουν βράση.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα γάλακτος αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Καλύπτουμε την επιφάνειά του με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προσθέτουμε την επικάλυψη πάνω από την κρύα σοκολατόπιτα και μπορούμε να απλώσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
TIPS:
Αν δε θέλετε τόση σοκολάτα μπορείτε να παραλείψετε την επικάλυψη και να πασπαλίσετε λίγη άχνη στην επιφάνεια μαζί με φρούτα του δάσους.