loader image

Scones με κρέμα γαλακτομπούρεκου

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Scones με κρέμα γαλακτομπούρεκου

Ιδανικά για συνοδευτικό σε κάθε στιγμή της μέρας! 🔝 Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Ιδανικά για συνοδευτικό σε κάθε στιγμή της μέρας! 🔝 Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 270 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1/2 κ.γ αλάτι
 1 κ.γ baking powder
 40 g ζάχαρη
 50 g βούτυρο κρύο τεμαχισμένο σε κύβους
 150 g γάλα
 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
 αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
Με κρέμα γαλακτομπούρεκου:
 Μισό κιλό γάλα
 Μισή φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
 3/4 φλυτζάνας ζάχαρη
 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
 1 βανίλια
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι , το baking powder, τη ζάχαρη και το βούτυρο.

2

Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν ψίχουλα ψωμιού.

3

Προσθέτουμε το γάλα σιγά- σιγά ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη και όχι πολύ ομοιογενής (προσοχή, δε χρειάζεται πολύ ζύμωμα ,ούτε έξτρα αλεύρι αν κολλάει η ζύμη).

4

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε με στρόγγυλα κουπάτ ή αν κάνουμε στρόγγυλη τη ζύμη τη χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα όπως την πίτσα.

5

Τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα ,αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε από πάνω το φιλέ αμυγδάλου.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 15 – 20 λεπτά.

7

Όταν κρυώσουν λίγο τα ανοίγουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι και τα γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε.

8

Μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα και από πάνω άχνη

9

Εγώ τα απόλαυσα με δύο τρόπους.

Ο light τρόπος:
10

Σε μπολ ρίχνουμε φράουλες που έχουμε κόψει στη μέση και ρίχνουμε χυμό από λάιμ και λίγη ζάχαρη.

11

Τις αφήνουμε λίγη ώρα να μαριναριστούν.

12

Στη συνέχεια κόβουμε το scone , βάζουμε μέσα τις φράουλες με το σιροπάκι τους , από πάνω μία μεγάλη κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι και αφού κλείσουμε το ψωμάκι μας πασπαλίζουμε με άχνη.

Με κρέμα γαλακτομπούρεκου:
13

Σε κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας ταυτόχρονα.

14

Όταν αρχίζει να πήζει κατεβάζουμε από το μάτι,ρίχνουμε τα αυγά και τη βανίλια ,ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στο μάτι σε λίγο πιο χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

15

Αφήνουμε να κρυώσει καλά .

16

Ανοίγουμε τα scones, γεμίζουμε με ένα κουτάλι ή με κορνέ το εσωτερικό με την κρέμα και αν θέλουμε βάζουμε και φράουλες.

17

Κλείνουμε τα scones ,πασπαλίζουμε με άχνη και απογειώνουμε τη γεύση και τις θερμίδες με λίγη λιωμένη σοκολάτα (προαιρετικά).

18

Η γεύση ,χωρίς τις φράουλες και τη σοκολάτα, θυμίζει πολύ την αγαπημένη μας μπουγάτσα.

Είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα και σίγουρα αξίζει να τα φτιάξετε!!!Απολαύστε τα με όποιον τρόπο θέλετε και βάλτε τη φαντασία σας για περισσότερους γευστικούς συνδυασμούς!!!Καλή σας επιτυχία!!!

Ingredients

Υλικά:
 270 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1/2 κ.γ αλάτι
 1 κ.γ baking powder
 40 g ζάχαρη
 50 g βούτυρο κρύο τεμαχισμένο σε κύβους
 150 g γάλα
 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
 αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
Με κρέμα γαλακτομπούρεκου:
 Μισό κιλό γάλα
 Μισή φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
 3/4 φλυτζάνας ζάχαρη
 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
 1 βανίλια

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι , το baking powder, τη ζάχαρη και το βούτυρο.

2

Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν ψίχουλα ψωμιού.

3

Προσθέτουμε το γάλα σιγά- σιγά ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη και όχι πολύ ομοιογενής (προσοχή, δε χρειάζεται πολύ ζύμωμα ,ούτε έξτρα αλεύρι αν κολλάει η ζύμη).

4

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε με στρόγγυλα κουπάτ ή αν κάνουμε στρόγγυλη τη ζύμη τη χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα όπως την πίτσα.

5

Τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα ,αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε από πάνω το φιλέ αμυγδάλου.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 15 – 20 λεπτά.

7

Όταν κρυώσουν λίγο τα ανοίγουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι και τα γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε.

8

Μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα και από πάνω άχνη

9

Εγώ τα απόλαυσα με δύο τρόπους.

Ο light τρόπος:
10

Σε μπολ ρίχνουμε φράουλες που έχουμε κόψει στη μέση και ρίχνουμε χυμό από λάιμ και λίγη ζάχαρη.

11

Τις αφήνουμε λίγη ώρα να μαριναριστούν.

12

Στη συνέχεια κόβουμε το scone , βάζουμε μέσα τις φράουλες με το σιροπάκι τους , από πάνω μία μεγάλη κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι και αφού κλείσουμε το ψωμάκι μας πασπαλίζουμε με άχνη.

Με κρέμα γαλακτομπούρεκου:
13

Σε κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας ταυτόχρονα.

14

Όταν αρχίζει να πήζει κατεβάζουμε από το μάτι,ρίχνουμε τα αυγά και τη βανίλια ,ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στο μάτι σε λίγο πιο χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

15

Αφήνουμε να κρυώσει καλά .

16

Ανοίγουμε τα scones, γεμίζουμε με ένα κουτάλι ή με κορνέ το εσωτερικό με την κρέμα και αν θέλουμε βάζουμε και φράουλες.

17

Κλείνουμε τα scones ,πασπαλίζουμε με άχνη και απογειώνουμε τη γεύση και τις θερμίδες με λίγη λιωμένη σοκολάτα (προαιρετικά).

18

Η γεύση ,χωρίς τις φράουλες και τη σοκολάτα, θυμίζει πολύ την αγαπημένη μας μπουγάτσα.

Είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα και σίγουρα αξίζει να τα φτιάξετε!!!Απολαύστε τα με όποιον τρόπο θέλετε και βάλτε τη φαντασία σας για περισσότερους γευστικούς συνδυασμούς!!!Καλή σας επιτυχία!!!

Scones με κρέμα γαλακτομπούρεκου

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!