Έχει πάρει το όνομά της από τον Άγιο Φανούριο. Το έθιμο της πίτας γίνεται παραδοσιακά, ώστε να φανερώσει ο Άγιος κάτι που έχει χαθεί, αλλά και για να φέρει υγεία! 🗒️
Στο μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υγρά και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder , την κανέλα και το γαρύφαλλο .
Ενσωματώνουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών μας στα υγρά ανακατεύοντας καλά με μαρίζ (σπάτουλα).
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα, τα καρύδια και τις σταφίδες .
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί μεσαίου μεγέθους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 περίπου λεπτά (βυθίζουμε οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμη η φανουρόπιτα).
Πασπαλίζουμε με άχνη μόλις κρυώσει.
Ingredients
Directions
Στο μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υγρά και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder , την κανέλα και το γαρύφαλλο .
Ενσωματώνουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών μας στα υγρά ανακατεύοντας καλά με μαρίζ (σπάτουλα).
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα, τα καρύδια και τις σταφίδες .
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί μεσαίου μεγέθους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 περίπου λεπτά (βυθίζουμε οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμη η φανουρόπιτα).
Πασπαλίζουμε με άχνη μόλις κρυώσει.