loader image

Πτι-Φουρ Γεμιστά με Επικάλυψη Σοκολάτας

Κατηγορία: Γλυκά
Πτι-Φουρ Γεμιστά με Επικάλυψη Σοκολάτας

Αρχική   /    Recipes   /    Πτι-Φουρ Γεμιστά με Επικάλυψη Σοκολάτας

Τα πτι φουρ είναι το απόλυτο γλύκισμα για κάθε περίσταση! Τραγανά, γεμιστά με μαρμελάδα και βουτηγμένα σε σοκολάτα, γίνονται ανάρπαστα. Εύκολα στην παρασκευή, εντυπωσιακά στη γεύση – δοκιμάστε τα και απολαύστε τα με καφέ ή τσάι!
AuthorΓιώργος Μιχάλης ΧριστιανόςCategory

Τα πτι φουρ είναι το απόλυτο γλύκισμα για κάθε περίσταση! Τραγανά, γεμιστά με μαρμελάδα και βουτηγμένα σε σοκολάτα, γίνονται ανάρπαστα. Εύκολα στην παρασκευή, εντυπωσιακά στη γεύση – δοκιμάστε τα και απολαύστε τα με καφέ ή τσάι!

Πτι-Φουρ Γεμιστά με Επικάλυψη Σοκολάτας
Yields1 Serving
Υλικά:
 250 γρ. μαργαρίνη
 50 γρ. ζάχαρη άχνη
 50 γρ. κορν φλάουρ
 2 βανίλιες
 1 πρέζα αλάτι
 Μαρμελάδα (βερίκοκο ή φράουλα)
 Σοκολάτα κουβερτούρα
 Τριμμένη καρύδα (για το πασπάλισμα)
 Τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε πολύ καλά την μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρέμα και να ασπρίσει.

2

Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο το κορν φλάουρ,της βανίλιες και το αλάτι.

3

Στρώνουμε σε ταψιά λαδόκολλα και με ενα κορνε βάζουμε τα μπισκότα στο ταψί.

4

Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο 20-25 λεπτά.

5

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ενώνουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας η σοκολάτα κρέμα.

6

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε μέσα τα μπισκότα μας την μισή πλευρά αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα ή τα βουτάμε στην τρούφα.

Αν παραλείψετε την σοκολάτα γάλακτος είναι και νηστίσιμα!

Πολύ και καλή σας επιτυχία.

Ingredients

Υλικά:
 250 γρ. μαργαρίνη
 50 γρ. ζάχαρη άχνη
 50 γρ. κορν φλάουρ
 2 βανίλιες
 1 πρέζα αλάτι
 Μαρμελάδα (βερίκοκο ή φράουλα)
 Σοκολάτα κουβερτούρα
 Τριμμένη καρύδα (για το πασπάλισμα)
 Τρούφα σοκολάτας

Directions

Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε πολύ καλά την μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρέμα και να ασπρίσει.

2

Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο το κορν φλάουρ,της βανίλιες και το αλάτι.

3

Στρώνουμε σε ταψιά λαδόκολλα και με ενα κορνε βάζουμε τα μπισκότα στο ταψί.

4

Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο 20-25 λεπτά.

5

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ενώνουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας η σοκολάτα κρέμα.

6

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε μέσα τα μπισκότα μας την μισή πλευρά αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα ή τα βουτάμε στην τρούφα.

Πτι-Φουρ Γεμιστά με Επικάλυψη Σοκολάτας

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!