loader image

Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί

Αρχική   /    Recipes   /    Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί

Μια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory, , ,

Μια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!

Yields1 Serving
Υλικά:
 450 - 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
 200 ml ελαιόλαδο ήπιο ή σπορέλαιο
 40 ml χυμός πορτοκαλιού
 ξύσμα από πορτοκάλι (προαιρετικά)
 80 ml ημίγλυκο κόκκινο κρασί ή μαυροδάφνη
 80 g ζάχαρη
 30 g σουσάμι ψημένο
 1 κ.γ baking powder
 ½ κ.γ μαγειρική σόδα
 1 γεμάτο κ.γ κανέλα
 ½ κ.γ γαρύφαλλο
 Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη.

2

Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

3

Στο χυμό διαλύουμε τη σόδα και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

4

Συνεχίζουμε με το ξύσμα και το σουσάμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

5

Στο αλεύρι προσθέτουμε το baking και κοσκινίζουμε.

6

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στο μπολ με τα υλικά και πλάθουμε για λίγο.

7

Σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

8

Δίνουμε στα κουλουράκια μας το σχήμα που επιθυμούμε και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25-30 λεπτά.

Εγώ ξέφυγα από τις παραδοσιακές πλεξούδες και τα έκοψα με στρογγυλά κουπάτ.
Αφού κρύωσαν τα γέμισα με μείγμα από ταχίνι με μέλι και κακάο και πραγματικά η γεύση τους ήταν συγκλονιστική!

Ingredients

Υλικά:
 450 - 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
 200 ml ελαιόλαδο ήπιο ή σπορέλαιο
 40 ml χυμός πορτοκαλιού
 ξύσμα από πορτοκάλι (προαιρετικά)
 80 ml ημίγλυκο κόκκινο κρασί ή μαυροδάφνη
 80 g ζάχαρη
 30 g σουσάμι ψημένο
 1 κ.γ baking powder
 ½ κ.γ μαγειρική σόδα
 1 γεμάτο κ.γ κανέλα
 ½ κ.γ γαρύφαλλο
 Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη.

2

Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

3

Στο χυμό διαλύουμε τη σόδα και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

4

Συνεχίζουμε με το ξύσμα και το σουσάμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

5

Στο αλεύρι προσθέτουμε το baking και κοσκινίζουμε.

6

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στο μπολ με τα υλικά και πλάθουμε για λίγο.

7

Σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

8

Δίνουμε στα κουλουράκια μας το σχήμα που επιθυμούμε και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25-30 λεπτά.

Εγώ ξέφυγα από τις παραδοσιακές πλεξούδες και τα έκοψα με στρογγυλά κουπάτ.
Αφού κρύωσαν τα γέμισα με μείγμα από ταχίνι με μέλι και κακάο και πραγματικά η γεύση τους ήταν συγκλονιστική!

Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤