Μια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
Στο χυμό διαλύουμε τη σόδα και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Συνεχίζουμε με το ξύσμα και το σουσάμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο αλεύρι προσθέτουμε το baking και κοσκινίζουμε.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στο μπολ με τα υλικά και πλάθουμε για λίγο.
Σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Δίνουμε στα κουλουράκια μας το σχήμα που επιθυμούμε και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25-30 λεπτά.
Εγώ ξέφυγα από τις παραδοσιακές πλεξούδες και τα έκοψα με στρογγυλά κουπάτ.
Αφού κρύωσαν τα γέμισα με μείγμα από ταχίνι με μέλι και κακάο και πραγματικά η γεύση τους ήταν συγκλονιστική!
Ingredients
Directions
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
Στο χυμό διαλύουμε τη σόδα και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Συνεχίζουμε με το ξύσμα και το σουσάμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο αλεύρι προσθέτουμε το baking και κοσκινίζουμε.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στο μπολ με τα υλικά και πλάθουμε για λίγο.
Σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Δίνουμε στα κουλουράκια μας το σχήμα που επιθυμούμε και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25-30 λεπτά.
Εγώ ξέφυγα από τις παραδοσιακές πλεξούδες και τα έκοψα με στρογγυλά κουπάτ.
Αφού κρύωσαν τα γέμισα με μείγμα από ταχίνι με μέλι και κακάο και πραγματικά η γεύση τους ήταν συγκλονιστική!