Τα Χριστούγεννα δεν είναι ολοκληρωμένα χωρίς μελομακάρονα! Αυτή η συνταγή με κίτρινο αλεύρι χαρίζει στα γλυκά σας μοναδική υφή και ανεπανάληπτη γεύση. Εύκολη, αρωματική και τέλεια για να γεμίσετε το σπίτι με γιορτινά αρώματα. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε!

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μελομακάρονα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη (δε χρειάζεται πολλή ώρα γιατί θα σκληρύνουν).
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και σχηματίζουμε τα μελομακάρονά μας και με πιρούνι τρυπάμε την επιφάνειά τους.
Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 2 λαμαρίνες, με τα μελομακάρονα να είναι τοποθετημένα χωρίς ιδιαίτερη απόσταση μεταξύ τους.
Τα ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για 20- 25 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος).
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι,σε μια μεγάλη κατσαρόλα και με το που πάρει βράση μετράμε 4 λεπτά μέχρι να κλείσουμε το μάτι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε την κανέλα και τις φλούδες πορτοκαλιού και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύοντας για λίγο.
Με το που βγουν καυτά τα μελομακάρονα από τον φούρνο τα ρίχνουμε στο χλιαρό σιρόπι (τα συγκεκριμένα δε χρειάζονται πολλή ώρα γιατί μελώνουν αμέσως και αν τα αφήσουμε παραπάνω υπάρχει ο κίνδυνος να διαλυθούν).
Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε το σιρόπι με κουτάλα μέσα στο ταψί που έχουμε τα μελομακάρονα.
Πασπαλίζουμε με αρκετό χοντροκομμένο καρύδι και για καλύτερη γεύση απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.
Διατηρούμε σε πιατέλα σκεπασμένη με μεμβράνη.
Ingredients
Directions
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μελομακάρονα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη (δε χρειάζεται πολλή ώρα γιατί θα σκληρύνουν).
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και σχηματίζουμε τα μελομακάρονά μας και με πιρούνι τρυπάμε την επιφάνειά τους.
Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 2 λαμαρίνες, με τα μελομακάρονα να είναι τοποθετημένα χωρίς ιδιαίτερη απόσταση μεταξύ τους.
Τα ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για 20- 25 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος).
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι,σε μια μεγάλη κατσαρόλα και με το που πάρει βράση μετράμε 4 λεπτά μέχρι να κλείσουμε το μάτι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε την κανέλα και τις φλούδες πορτοκαλιού και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύοντας για λίγο.
Με το που βγουν καυτά τα μελομακάρονα από τον φούρνο τα ρίχνουμε στο χλιαρό σιρόπι (τα συγκεκριμένα δε χρειάζονται πολλή ώρα γιατί μελώνουν αμέσως και αν τα αφήσουμε παραπάνω υπάρχει ο κίνδυνος να διαλυθούν).
Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε το σιρόπι με κουτάλα μέσα στο ταψί που έχουμε τα μελομακάρονα.
Πασπαλίζουμε με αρκετό χοντροκομμένο καρύδι και για καλύτερη γεύση απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.
Διατηρούμε σε πιατέλα σκεπασμένη με μεμβράνη.