loader image

Μελομακάρονα μαλακά με κίτρινο αλεύρι

Κατηγορία: Γλυκά
Μελομακάρονα μαλακά με κίτρινο αλεύρι

Αρχική   /    Recipes   /    Μελομακάρονα μαλακά με κίτρινο αλεύρι

Τα Χριστούγεννα δεν είναι ολοκληρωμένα χωρίς μελομακάρονα! Αυτή η συνταγή με κίτρινο αλεύρι χαρίζει στα γλυκά σας μοναδική υφή και ανεπανάληπτη γεύση. Εύκολη, αρωματική και τέλεια για να γεμίσετε το σπίτι με γιορτινά αρώματα. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Τα Χριστούγεννα δεν είναι ολοκληρωμένα χωρίς μελομακάρονα! Αυτή η συνταγή με κίτρινο αλεύρι χαρίζει στα γλυκά σας μοναδική υφή και ανεπανάληπτη γεύση. Εύκολη, αρωματική και τέλεια για να γεμίσετε το σπίτι με γιορτινά αρώματα. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε!

Μελομακάρονα μαλακά με κίτρινο αλεύρι
Yields1 Serving
Υλικά:
 100 ml ελαιόλαδο ήπιο
 250 ml ηλιέλαιο
 1 σφηνάκι κονιάκ
 70 γρ. ζάχαρη άχνη
 50 γρ. μέλι
 8 γρ. σόδα μαγειρική διαλυμένη σε 150 ml χυμό πορτοκαλιού
 1 κουταλάκι baking powder
 1 κουταλάκι κανέλα
 ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
 ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
 Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Υλικά για το Σιρόπι:
 800 ml νερό
 800 γρ. ζάχαρη
 250 γρ. μέλι
 Φλούδες πορτοκαλιού
 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μελομακάρονα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη (δε χρειάζεται πολλή ώρα γιατί θα σκληρύνουν).

2

Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και σχηματίζουμε τα μελομακάρονά μας και με πιρούνι τρυπάμε την επιφάνειά τους.

3

Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 2 λαμαρίνες, με τα μελομακάρονα να είναι τοποθετημένα χωρίς ιδιαίτερη απόσταση μεταξύ τους.

4

Τα ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για 20- 25 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος).

5

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι.

6

Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι,σε μια μεγάλη κατσαρόλα και με το που πάρει βράση μετράμε 4 λεπτά μέχρι να κλείσουμε το μάτι.

7

Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε την κανέλα και τις φλούδες πορτοκαλιού και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύοντας για λίγο.

8

Με το που βγουν καυτά τα μελομακάρονα από τον φούρνο τα ρίχνουμε στο χλιαρό σιρόπι (τα συγκεκριμένα δε χρειάζονται πολλή ώρα γιατί μελώνουν αμέσως και αν τα αφήσουμε παραπάνω υπάρχει ο κίνδυνος να διαλυθούν).

9

Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε το σιρόπι με κουτάλα μέσα στο ταψί που έχουμε τα μελομακάρονα.

10

Πασπαλίζουμε με αρκετό χοντροκομμένο καρύδι και για καλύτερη γεύση απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.

11

Διατηρούμε σε πιατέλα σκεπασμένη με μεμβράνη.

Καλή επιτυχία!

Ingredients

Υλικά:
 100 ml ελαιόλαδο ήπιο
 250 ml ηλιέλαιο
 1 σφηνάκι κονιάκ
 70 γρ. ζάχαρη άχνη
 50 γρ. μέλι
 8 γρ. σόδα μαγειρική διαλυμένη σε 150 ml χυμό πορτοκαλιού
 1 κουταλάκι baking powder
 1 κουταλάκι κανέλα
 ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
 ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
 Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Υλικά για το Σιρόπι:
 800 ml νερό
 800 γρ. ζάχαρη
 250 γρ. μέλι
 Φλούδες πορτοκαλιού
 1 ξύλο κανέλας

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μελομακάρονα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη (δε χρειάζεται πολλή ώρα γιατί θα σκληρύνουν).

2

Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και σχηματίζουμε τα μελομακάρονά μας και με πιρούνι τρυπάμε την επιφάνειά τους.

3

Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 2 λαμαρίνες, με τα μελομακάρονα να είναι τοποθετημένα χωρίς ιδιαίτερη απόσταση μεταξύ τους.

4

Τα ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για 20- 25 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος).

5

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι.

6

Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι,σε μια μεγάλη κατσαρόλα και με το που πάρει βράση μετράμε 4 λεπτά μέχρι να κλείσουμε το μάτι.

7

Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε την κανέλα και τις φλούδες πορτοκαλιού και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύοντας για λίγο.

8

Με το που βγουν καυτά τα μελομακάρονα από τον φούρνο τα ρίχνουμε στο χλιαρό σιρόπι (τα συγκεκριμένα δε χρειάζονται πολλή ώρα γιατί μελώνουν αμέσως και αν τα αφήσουμε παραπάνω υπάρχει ο κίνδυνος να διαλυθούν).

9

Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε το σιρόπι με κουτάλα μέσα στο ταψί που έχουμε τα μελομακάρονα.

10

Πασπαλίζουμε με αρκετό χοντροκομμένο καρύδι και για καλύτερη γεύση απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.

11

Διατηρούμε σε πιατέλα σκεπασμένη με μεμβράνη.

Μελομακάρονα μαλακά με κίτρινο αλεύρι

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!