Lava Cakes... Ο έρωτας σε κάθε μπουκιά! Ρευστή σοκολάτα, κόκκινα φρούτα και ακαταμάχητη γεύση. Το απόλυτο γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο.
Τα λιώνουμε σε μπεν-μαρι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, τα αυγά και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύουμε εκ νέου με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο έξι θήκες για σουφλέ και μοιράζουμε το μείγμα σε αυτές.
Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 8-10 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν, τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο.
Σε ένα σκεύος πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ τα υλικά της σάλτσας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με άχνη, γαρνίρουμε με σμέουρο και αν θέλουμε προσθέτουμε στη σάλτσα , η οποία λόγω οξύτητας κάνει πολύ ωραία αντίθεση.
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο.
Τα λιώνουμε σε μπεν-μαρι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, τα αυγά και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύουμε εκ νέου με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο έξι θήκες για σουφλέ και μοιράζουμε το μείγμα σε αυτές.
Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 8-10 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν, τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο.
Σε ένα σκεύος πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ τα υλικά της σάλτσας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με άχνη, γαρνίρουμε με σμέουρο και αν θέλουμε προσθέτουμε στη σάλτσα , η οποία λόγω οξύτητας κάνει πολύ ωραία αντίθεση.