loader image

Lava Cakes με σάλτσα κόκκινων φρούτων

Κατηγορία: Γλυκά
Lava Cakes με σάλτσα κόκκινων φρούτων

Αρχική   /    Recipes   /    Lava Cakes με σάλτσα κόκκινων φρούτων

Lava Cakes... Ο έρωτας σε κάθε μπουκιά! Ρευστή σοκολάτα, κόκκινα φρούτα και ακαταμάχητη γεύση. Το απόλυτο γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Lava Cakes... Ο έρωτας σε κάθε μπουκιά! Ρευστή σοκολάτα, κόκκινα φρούτα και ακαταμάχητη γεύση. Το απόλυτο γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο!

Lava Cakes με σάλτσα κόκκινων φρούτων
Yields1 Serving
Υλικά (για 6 φορμάκια):
 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
 100 γρ. βούτυρο
 100 γρ. ζάχαρη
 2 αυγά
 2 κρόκους
Υλικά (για τις φόρμες):
 Βούτυρο και κακάο
Υλικά (για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων):
 100-150 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους, φρέσκα
 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
 2 κουταλιές της σούπας άχνη
Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

2

Σε ένα μπολ βάζουμε σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο.

3

Τα λιώνουμε σε μπεν-μαρι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4

Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

5

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, τα αυγά και ανακατεύουμε.

6

Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύουμε εκ νέου με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

7

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο έξι θήκες για σουφλέ και μοιράζουμε το μείγμα σε αυτές.

8

Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 8-10 λεπτά.

9

Μόλις ετοιμαστούν, τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο.

10

Σε ένα σκεύος πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ τα υλικά της σάλτσας.

11

Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με άχνη, γαρνίρουμε με σμέουρο και αν θέλουμε προσθέτουμε στη σάλτσα , η οποία λόγω οξύτητας κάνει πολύ ωραία αντίθεση.

Ingredients

Υλικά (για 6 φορμάκια):
 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
 100 γρ. βούτυρο
 100 γρ. ζάχαρη
 2 αυγά
 2 κρόκους
Υλικά (για τις φόρμες):
 Βούτυρο και κακάο
Υλικά (για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων):
 100-150 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους, φρέσκα
 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
 2 κουταλιές της σούπας άχνη

Directions

Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

2

Σε ένα μπολ βάζουμε σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο.

3

Τα λιώνουμε σε μπεν-μαρι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4

Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

5

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, τα αυγά και ανακατεύουμε.

6

Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύουμε εκ νέου με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

7

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο έξι θήκες για σουφλέ και μοιράζουμε το μείγμα σε αυτές.

8

Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 8-10 λεπτά.

9

Μόλις ετοιμαστούν, τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο.

10

Σε ένα σκεύος πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ τα υλικά της σάλτσας.

11

Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με άχνη, γαρνίρουμε με σμέουρο και αν θέλουμε προσθέτουμε στη σάλτσα , η οποία λόγω οξύτητας κάνει πολύ ωραία αντίθεση.

Lava Cakes με σάλτσα κόκκινων φρούτων

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!