Η λαγάνα είναι συνώνυμο της Καθαράς Δευτέρας! Αν θέλετε να την απολαύσετε φρεσκοψημένη και αφράτη, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το νερό.
Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος (μπορούμε να προθερμάνουμε το φούρνο στους 50-60 βαθμούς και αφού τον κλείσουμε, να βάλουμε μέσα στον κάδο).
Μετά τα 20 λεπτά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 6 περίπου λεπτά (μπορούμε και με το χέρι αλλά θα πάρει περισσότερη ώρα)
Το ζυμάρι που προκύπτει είναι κολλώδες αλλά δε θέλει προς το παρόν έξτρα αλεύρι!
Καλύπτουμε πάλι με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο και τοποθετούμε από πάνω το κολλώδες ζυμάρι.
Ζυμώνουμε διπλώνοντας τις άκρες του ζυμαριού (για περίπου 5 λεπτά κάνουμε αυτή τη διαδικασία) μέχρι να μην κολλάει εξωτερικά το ζυμάρι μας.
Απλώνουμε το ζυμάρι σε λαδόκολλα με τα χέρια ή με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και πατάμε όλη την επιφάνεια με τα δάχτυλά μας για να δημιουργηθούν τα χαρακτηριστικά βαθουλώματα.
Ανακατεύουμε ζεστό νερό με ζάχαρη και με πινέλο περνάμε προσεκτικά την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 Βαθμούς για 18-20 λεπτά.
Όταν βγει από τον φούρνο την τοποθετούμε πάνω σε καθαρή πετσέτα για να απορροφήσει τυχόν υγρασία.
Μπορείτε να διπλασιάσετε τη δόση και να κάνετε με τον ίδιο τρόπο 2 μεγάλες λαγάνες.
Ingredients
Directions
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το νερό.
Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος (μπορούμε να προθερμάνουμε το φούρνο στους 50-60 βαθμούς και αφού τον κλείσουμε, να βάλουμε μέσα στον κάδο).
Μετά τα 20 λεπτά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 6 περίπου λεπτά (μπορούμε και με το χέρι αλλά θα πάρει περισσότερη ώρα)
Το ζυμάρι που προκύπτει είναι κολλώδες αλλά δε θέλει προς το παρόν έξτρα αλεύρι!
Καλύπτουμε πάλι με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο και τοποθετούμε από πάνω το κολλώδες ζυμάρι.
Ζυμώνουμε διπλώνοντας τις άκρες του ζυμαριού (για περίπου 5 λεπτά κάνουμε αυτή τη διαδικασία) μέχρι να μην κολλάει εξωτερικά το ζυμάρι μας.
Απλώνουμε το ζυμάρι σε λαδόκολλα με τα χέρια ή με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και πατάμε όλη την επιφάνεια με τα δάχτυλά μας για να δημιουργηθούν τα χαρακτηριστικά βαθουλώματα.
Ανακατεύουμε ζεστό νερό με ζάχαρη και με πινέλο περνάμε προσεκτικά την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 Βαθμούς για 18-20 λεπτά.
Όταν βγει από τον φούρνο την τοποθετούμε πάνω σε καθαρή πετσέτα για να απορροφήσει τυχόν υγρασία.