Η ανοιχτή πίτα με 4 τυριά είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο γεύμα. Με αφράτη ζύμη, πλούσια γέμιση τυριών και ζουμερά τοματίνια, θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Δίνουμε σχήμα στρογγυλό και μεταφέρουμε στο κέντρο μια λαδόκολλας.
Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται και φροντίζοντας να μην έχει πολύ πάχος,μέχρι να καλύψει όλη τη λαδόκολλα(όση ζύμη βγει εκτός την κόβουμε ,προσθέτουμε φέτα και την κάνουμε τυροπιτάκι).
Σε μπλέντερ αναμειγνύουμε φέτα με το κατίκι και με λίγο λάδι μέχρι να έχουμε κρεμώδη σύσταση.
Απλώνουμε στη επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας ακάλυπτο ένα εξωτερικό στρώμα(στεφάνι) .
Πάνω στη κρέμα φέτας προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, από πάνω τη γραβιέρα και τέλος απλώνουμε τα τοματίνια.
Το εξωτερικό κομμάτι ζύμης το γυρίζουμε προς το κέντρο, για να καλύψει ένα μικρό μέρος της γέμισης, αφήνοντας το κέντρο ακάλυπτο.
Περνάμε τη γύρω ζύμη με αυγό χτυπημένο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (ή μέχρι να δείτε ότι έχει πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα η ζύμη).
Τρώγεται ζεστή αλλά είναι εξίσου νόστιμη και την επόμενη μέρα.
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Δίνουμε σχήμα στρογγυλό και μεταφέρουμε στο κέντρο μια λαδόκολλας.
Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται και φροντίζοντας να μην έχει πολύ πάχος,μέχρι να καλύψει όλη τη λαδόκολλα(όση ζύμη βγει εκτός την κόβουμε ,προσθέτουμε φέτα και την κάνουμε τυροπιτάκι).
Σε μπλέντερ αναμειγνύουμε φέτα με το κατίκι και με λίγο λάδι μέχρι να έχουμε κρεμώδη σύσταση.
Απλώνουμε στη επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας ακάλυπτο ένα εξωτερικό στρώμα(στεφάνι) .
Πάνω στη κρέμα φέτας προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, από πάνω τη γραβιέρα και τέλος απλώνουμε τα τοματίνια.
Το εξωτερικό κομμάτι ζύμης το γυρίζουμε προς το κέντρο, για να καλύψει ένα μικρό μέρος της γέμισης, αφήνοντας το κέντρο ακάλυπτο.
Περνάμε τη γύρω ζύμη με αυγό χτυπημένο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (ή μέχρι να δείτε ότι έχει πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα η ζύμη).
Τρώγεται ζεστή αλλά είναι εξίσου νόστιμη και την επόμενη μέρα.