Νέο έτος και πρέπει να ξεκινήσει με νέες ανανεωμένες γεύσεις! 🎉 Γι' αυτό, κάντε τη Βασιλόπιτά σας να ξεχωρίσει! 💯 Βασιλόπιτα με μαστίχα Χίου και μανταρίνι από την Χριστίνα Τσετινέ!
Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά φροντίζοντας να ενσωματώνονται στο μείγμα κάθε φορά.
Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και τη μαστίχα σε σκόνη (αν βάλετε λικέρ δε θα μπει εδώ).
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των μανταρινιών (και το λικέρ μαστίχας) και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρόγγυλο ταψάκι( 28- 30 εκ.) , βυθίζουμε το κέρμα που έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο, και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια, βάζουμε το φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 40 -45 λεπτά (στο 40λεπτο τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε).
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βγάζουμε προσεκτικά.
Ingredients
Directions
Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά φροντίζοντας να ενσωματώνονται στο μείγμα κάθε φορά.
Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και τη μαστίχα σε σκόνη (αν βάλετε λικέρ δε θα μπει εδώ).
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των μανταρινιών (και το λικέρ μαστίχας) και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρόγγυλο ταψάκι( 28- 30 εκ.) , βυθίζουμε το κέρμα που έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο, και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια, βάζουμε το φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 40 -45 λεπτά (στο 40λεπτο τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε).
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βγάζουμε προσεκτικά.