Μπισκότα μελιού με γέμιση σοκολάτας... και ο τίτλος μιλάει από μόνος του! 🔝 Βρείτε τη συνταγή της Χριστίνας!
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με το μέλι με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας στο ενδιάμεσο το χτύπημα.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και σχετικά σφιχτό μείγμα.
Σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρά στρόγγυλα μπισκότα είτε με το κορνέ είτε με κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C για 12 λεπτά προσέχοντας μη σκουρύνουν γιατί θα σκληρύνουν.
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την πραλίνα.
Μόλις κατεβάσουμε ρίχνουμε το βούτυρο και αν θέλουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα τα γεμίζουμε με τη σοκολάτα μας.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα επικαλύψουμε και με το μείγμα σοκολάτας που ετοιμάσαμε και να τα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
Tips:
Για επικάλυψη εγώ έλιωσα λευκή σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού για ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα.
Μπορείτε να τα γεμίσετε και με μαρμελάδα!
Είναι πεντανόστιμα και άκρως υγιεινά!!!
Ingredients
Directions
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με το μέλι με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας στο ενδιάμεσο το χτύπημα.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και σχετικά σφιχτό μείγμα.
Σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρά στρόγγυλα μπισκότα είτε με το κορνέ είτε με κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C για 12 λεπτά προσέχοντας μη σκουρύνουν γιατί θα σκληρύνουν.
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την πραλίνα.
Μόλις κατεβάσουμε ρίχνουμε το βούτυρο και αν θέλουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα τα γεμίζουμε με τη σοκολάτα μας.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα επικαλύψουμε και με το μείγμα σοκολάτας που ετοιμάσαμε και να τα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
Tips:
Για επικάλυψη εγώ έλιωσα λευκή σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού για ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα.
Μπορείτε να τα γεμίσετε και με μαρμελάδα!
Είναι πεντανόστιμα και άκρως υγιεινά!!!