Η κανέλα είναι μια γεύση που μπορεί να απογειώσει πολλές συνταγές… γιαυτό κι εμείς έχουμε λατρέψει αυτά τα τραγανά μπισκότα κανέλας. Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Με το μίξερ δουλεύουμε το βούτυρο με τα 2 είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα στερεά και ή συνεχίζουμε με το μίξερ ή δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια ζύμη συμπαγή , που να μπορούμε να τη δουλέψουμε.
Ανοίγουμε με πλάστη ένα φύλλο με πάχος 1 εκατοστό και με στρογγυλά κουπάτ κόβουμε τα μπισκότα μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη (εναλλακτικά παίρνουμε μπαλάκια ζύμης ίδιου μεγέθους και τα πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού για να πλατύνουν).
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα την επιφάνειά τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C Βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.
Ingredients
Directions
Με το μίξερ δουλεύουμε το βούτυρο με τα 2 είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα στερεά και ή συνεχίζουμε με το μίξερ ή δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια ζύμη συμπαγή , που να μπορούμε να τη δουλέψουμε.
Ανοίγουμε με πλάστη ένα φύλλο με πάχος 1 εκατοστό και με στρογγυλά κουπάτ κόβουμε τα μπισκότα μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη (εναλλακτικά παίρνουμε μπαλάκια ζύμης ίδιου μεγέθους και τα πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού για να πλατύνουν).
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα την επιφάνειά τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C Βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.