Κουραμπιές σε τάρτα; Κι όμως, καλά διαβάσατε! Δοκιμάστε την πιο χριστουγεννικάτικη τάρτα με βάση ζύμη από κουραμπιέ και γέμιση πραλίνα φουντουκιού, που έχει ετοιμάσει η Χριστίνα Τσετινέ!
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την πραλίνα) σε ένα μεγάλο μπολ και τα δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη μας.
Με τα χέρια μας την απλώνουμε σε όλη τη βάση και τα τοιχώματα φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 40 – 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά απλώνουμε στην επιφάνεια πραλίνα φουντουκιού και αν θέλουμε έξτρα τριμμένο φουντούκι.
Μπορείτε πριν γεμίσετε την τάρτα με την πραλίνα να πασπαλίσετε τις άκρες της τάρτας με άχνη ζάχαρη για να θυμίζει πιο έντονα τη γεύση του κουραμπιέ.
Ingredients
Directions
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την πραλίνα) σε ένα μεγάλο μπολ και τα δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη μας.
Με τα χέρια μας την απλώνουμε σε όλη τη βάση και τα τοιχώματα φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 40 – 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά απλώνουμε στην επιφάνεια πραλίνα φουντουκιού και αν θέλουμε έξτρα τριμμένο φουντούκι.
Μπορείτε πριν γεμίσετε την τάρτα με την πραλίνα να πασπαλίσετε τις άκρες της τάρτας με άχνη ζάχαρη για να θυμίζει πιο έντονα τη γεύση του κουραμπιέ.