loader image

Τάρτα πραλίνα με βάση ζύμη από κουραμπιέ

Κατηγορία: Εορταστικά, Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Τάρτα πραλίνα με βάση ζύμη από κουραμπιέ

Κουραμπιές σε τάρτα; Κι όμως, καλά διαβάσατε! Δοκιμάστε την πιο χριστουγεννικάτικη τάρτα με βάση ζύμη από κουραμπιέ και γέμιση πραλίνα φουντουκιού, που έχει ετοιμάσει η Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Κουραμπιές σε τάρτα; Κι όμως, καλά διαβάσατε! Δοκιμάστε την πιο χριστουγεννικάτικη τάρτα με βάση ζύμη από κουραμπιέ και γέμιση πραλίνα φουντουκιού, που έχει ετοιμάσει η Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 400 - 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 g μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
 100 g ζάχαρη
 150 -200 g φουντούκια χοντροκομμένα
 1 βανίλια
 1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
1

Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την πραλίνα) σε ένα μεγάλο μπολ και τα δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια.

2

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη μας.

3

Με τα χέρια μας την απλώνουμε σε όλη τη βάση και τα τοιχώματα φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος παντού.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 40 – 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

5

Αφήνουμε να κρυώσει και μετά απλώνουμε στην επιφάνεια πραλίνα φουντουκιού και αν θέλουμε έξτρα τριμμένο φουντούκι.

6

Μπορείτε πριν γεμίσετε την τάρτα με την πραλίνα να πασπαλίσετε τις άκρες της τάρτας με άχνη ζάχαρη για να θυμίζει πιο έντονα τη γεύση του κουραμπιέ.

Ingredients

Υλικά:
 400 - 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 g μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
 100 g ζάχαρη
 150 -200 g φουντούκια χοντροκομμένα
 1 βανίλια
 1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού

Directions

Εκτέλεση:
1

Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την πραλίνα) σε ένα μεγάλο μπολ και τα δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια.

2

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη μας.

3

Με τα χέρια μας την απλώνουμε σε όλη τη βάση και τα τοιχώματα φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος παντού.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 40 – 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

5

Αφήνουμε να κρυώσει και μετά απλώνουμε στην επιφάνεια πραλίνα φουντουκιού και αν θέλουμε έξτρα τριμμένο φουντούκι.

6

Μπορείτε πριν γεμίσετε την τάρτα με την πραλίνα να πασπαλίσετε τις άκρες της τάρτας με άχνη ζάχαρη για να θυμίζει πιο έντονα τη γεύση του κουραμπιέ.

Τάρτα πραλίνα με βάση ζύμη από κουραμπιέ

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!