Ο πεινασμένος.. αρωματικά πιτάκια τηγανιού με Χαλούμι και αλεύρι Μύλων Κομοτηνής ονειρεύεται!

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με σύρμα και αφήνουμε γύρω στο 10λεπτο μέχρι να αφρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το λάδι και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Τη χωρίζουμε σε 6 -8 κομμάτια και ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια πιτούλες.
Τις γεμίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα, λίγο χαλούμι και 1-2 φυλλαράκια δυόσμου και κλείνουμε την πίτα σαν πουγκί.
Γυρίζουμε ανάποδα και ανοίγουμε με το πλάστη ,προσπαθώντας να την κάνουμε όσο επίπεδη γίνεται.
Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό με λίγο ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν χρυσές και οι δύο πλευρές.
Είναι πολύ νόστιμες τόσο ζεστές όσο και την επόμενη μέρα.
Αν αποφεύγετε το τηγάνι μπορείτε να τις αλείψετε με λάδι και να τις ψήσετε στους 200 Βαθμούς για 10 περίπου λεπτά.
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με σύρμα και αφήνουμε γύρω στο 10λεπτο μέχρι να αφρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το λάδι και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Τη χωρίζουμε σε 6 -8 κομμάτια και ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια πιτούλες.
Τις γεμίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα, λίγο χαλούμι και 1-2 φυλλαράκια δυόσμου και κλείνουμε την πίτα σαν πουγκί.
Γυρίζουμε ανάποδα και ανοίγουμε με το πλάστη ,προσπαθώντας να την κάνουμε όσο επίπεδη γίνεται.
Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό με λίγο ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν χρυσές και οι δύο πλευρές.
Είναι πολύ νόστιμες τόσο ζεστές όσο και την επόμενη μέρα.
Αν αποφεύγετε το τηγάνι μπορείτε να τις αλείψετε με λάδι και να τις ψήσετε στους 200 Βαθμούς για 10 περίπου λεπτά.