loader image

Παξιμαδάκια

Παξιμαδάκια

Αρχική   /    Recipes   /    Παξιμαδάκια

Παξιμαδάκια, προσθέτουν αξία σε κάθε τραπέζι, σε κάθε περίσταση για κάθε στιγμή.
AuthorΓιώργος Μιχάλης ΧριστιανόςCategory,

Παξιμαδάκια, προσθέτουν αξία σε κάθε τραπέζι, σε κάθε περίσταση για κάθε στιγμή.

Παξιμαδάκια
Yields1 Serving
Υλικά:
 550 ml χλιαρό νερό
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
 1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
Εκτέλεση:
1

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.

2

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να διαλυθεί η μαγιά.

3

Στην συνέχεια προσθέτουμε τό αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε.

4

Ζυμωνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.

5

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη για 30 λεπτά και στην συνέχεια ξανά ζυμωνουμε ελαφρώς.

6

Χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερα μέρη και πλάθουμε τέσσερις λεπτές φρατζολες τόσο όσο το ξύλο του πλάστη για παράδειγμα.

7

Αφήνουμε ακόμη μισή ώρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου σε προθερμασμενο φούρνο σε αέρα για περίπου 25 λεπτά η μέχρι να ψηθούν ανάλογα τον φούρνο!

8

Τέλος μόλις είναι έτοιμα αφήνουμε τα ψωμιά μας πάνω στον πάγκο να πέσει η θερμοκρασία και κόβουμε σε φέτες και στρώνουμε την μια δίπλα στην άλλη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

9

Ψήνουμε στην αρχή στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά σε αέρα και στην συνέχεια στους 150 για ακόμη 35-40 λεπτά.

10

Αυτό πρέπει να γίνει για να στεγνώσουν στην αρχή τά παξιμάδια και μετά να πάρουν ένα υπέροχο χρυσάφι χρώμα.

Συμβουλή:

  • Μπορείτε να αρωματίσετε με κύμινο, ρίγανη, θυμάρι ή οποιοδήποτε άλλο μυρωδικό ή μπαχαρικό σας αρέσει!

  • Προσθέστε αν θέλετε ηλιόσπορους η σουσάμι από πάνω βρεχοντας πάντα με νερό πρώτα τα ψωμιά ώστε να σταθούν.

  • Αν θέλετε μπορείτε να χωρίσετε την ζύμη στα δύο και όχι στα τέσσερα ώστε να φτιάξετε μεγάλα παξιμάδια!

Και κάτι ακόμη όπως θα διαβάσατε δεν έχω βάλει καθόλου λάδι στην συνταγή!
Πιστέψτε με δεν χρειάζεται!!

Ingredients

Υλικά:
 550 ml χλιαρό νερό
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
 1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.

2

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να διαλυθεί η μαγιά.

3

Στην συνέχεια προσθέτουμε τό αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε.

4

Ζυμωνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.

5

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη για 30 λεπτά και στην συνέχεια ξανά ζυμωνουμε ελαφρώς.

6

Χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερα μέρη και πλάθουμε τέσσερις λεπτές φρατζολες τόσο όσο το ξύλο του πλάστη για παράδειγμα.

7

Αφήνουμε ακόμη μισή ώρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου σε προθερμασμενο φούρνο σε αέρα για περίπου 25 λεπτά η μέχρι να ψηθούν ανάλογα τον φούρνο!

8

Τέλος μόλις είναι έτοιμα αφήνουμε τα ψωμιά μας πάνω στον πάγκο να πέσει η θερμοκρασία και κόβουμε σε φέτες και στρώνουμε την μια δίπλα στην άλλη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

9

Ψήνουμε στην αρχή στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά σε αέρα και στην συνέχεια στους 150 για ακόμη 35-40 λεπτά.

10

Αυτό πρέπει να γίνει για να στεγνώσουν στην αρχή τά παξιμάδια και μετά να πάρουν ένα υπέροχο χρυσάφι χρώμα.

Παξιμαδάκια

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!