Είναι πίτα! Είναι πλεκτή και είναι απόλαυση! Δοκιμάστε τη!!

Οι ποσότητες των μπαχαρικών κατά προτίμηση!
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού, κόβουμε δεξιά και αριστερά στις δύο πλευρές και βάζουμε την γέμιση στο κέντρο (πάριζα -μελιτζάνα-τυρί- σάλτσα) διπλώνουμε τις δύο άκρες και ξεκινάμε το πλέξιμο!
Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και αλείφουμε με γάλα η αυγό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Σημειώσεις:
- Οι μελιτζάνες μπορούν να γίνουν και στον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο αρκεί να τις περάσετε με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο!
- Τα αλλαντικά και τα τυριά μπορείτε να τα αλλάξετε με ότι προτιμάτε!
- Η παραπάνω ποσότητα της ζύμης είναι για τέσσερις μεγάλες πλεξούδες !
Ingredients
Directions
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού, κόβουμε δεξιά και αριστερά στις δύο πλευρές και βάζουμε την γέμιση στο κέντρο (πάριζα -μελιτζάνα-τυρί- σάλτσα) διπλώνουμε τις δύο άκρες και ξεκινάμε το πλέξιμο!
Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και αλείφουμε με γάλα η αυγό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.