Χριστουγεννιάτικα πιτάκια με πραλίνα φουντουκιού, φτιαγμένα με αλεύρι Μύλων Κομοτηνής! Η ιδανική γιορτινή λιχουδιά για όλους!

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο σε κύβους το ξύσμα και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Τώρα ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις και κίτρινο), το μπέικιν και τις βανίλιες και πλάθουμε το ζυμάρι μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι.
Ανοίγουμε φύλλο πάχους μισό εκατοστό κόβουμε με κούπα ή ένα μπολάκι , γεμίζουμε και διπλώνουμε!
Τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου 25 λεπτά.
Σημείωση! Πριν διπλώσετε σε μισοφέγγαρο αλείφετε περιμετρικά με πινέλο λίγο νερό ώστε να ενωθούν.
Η γέμιση μπορεί να είναι εκτός από πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα ή ότι άλλο σας αρέσει.
Αφήστε να κρυώσουν και ρίξτε από πάνω ζάχαρη άχνη.
Αν θέλετε περισσότερη γεύση σοκολάτα ρίξτε κατά το ζύμωμα μία κουταλιά της σούπας κακάο.
Ingredients
Directions
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο σε κύβους το ξύσμα και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Τώρα ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις και κίτρινο), το μπέικιν και τις βανίλιες και πλάθουμε το ζυμάρι μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι.
Ανοίγουμε φύλλο πάχους μισό εκατοστό κόβουμε με κούπα ή ένα μπολάκι , γεμίζουμε και διπλώνουμε!
Τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου 25 λεπτά.
Σημείωση! Πριν διπλώσετε σε μισοφέγγαρο αλείφετε περιμετρικά με πινέλο λίγο νερό ώστε να ενωθούν.
Η γέμιση μπορεί να είναι εκτός από πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα ή ότι άλλο σας αρέσει.
Αφήστε να κρυώσουν και ρίξτε από πάνω ζάχαρη άχνη.