loader image

Χριστουγεννιάτικα γεμιστά πιτάκια με πραλίνα φουντουκιού

Κατηγορία: Γλυκά
Χριστουγεννιάτικα γεμιστά πιτάκια με πραλίνα φουντουκιού

Αρχική   /    Recipes   /    Χριστουγεννιάτικα γεμιστά πιτάκια με πραλίνα φουντουκιού

Χριστουγεννιάτικα πιτάκια με πραλίνα φουντουκιού, φτιαγμένα με αλεύρι Μύλων Κομοτηνής! Η ιδανική γιορτινή λιχουδιά για όλους!
AuthorΓιώργος Μιχάλης ΧριστιανόςCategory

Χριστουγεννιάτικα πιτάκια με πραλίνα φουντουκιού, φτιαγμένα με αλεύρι Μύλων Κομοτηνής! Η ιδανική γιορτινή λιχουδιά για όλους!

Χριστουγεννιάτικα γεμιστά πιτάκια με πραλίνα φουντουκιού
Yields1 Serving
Υλικά:
 250 γρ βούτυρο παγωμένο
 2 βανίλιες
 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
 150 γρ. κίτρινο αλεύρι Μύλοι Κομοτηνής
 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
 2 αυγά
 Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Γέμιση:
 Πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο σε κύβους το ξύσμα και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.

2

Τώρα ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις και κίτρινο), το μπέικιν και τις βανίλιες και πλάθουμε το ζυμάρι μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι.

3

Ανοίγουμε φύλλο πάχους μισό εκατοστό κόβουμε με κούπα ή ένα μπολάκι , γεμίζουμε και διπλώνουμε!

4

Τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου 25 λεπτά.

5

Σημείωση! Πριν διπλώσετε σε μισοφέγγαρο αλείφετε περιμετρικά με πινέλο λίγο νερό ώστε να ενωθούν.

6

Η γέμιση μπορεί να είναι εκτός από πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα ή ότι άλλο σας αρέσει.

7

Αφήστε να κρυώσουν και ρίξτε από πάνω ζάχαρη άχνη.

Αν θέλετε περισσότερη γεύση σοκολάτα ρίξτε κατά το ζύμωμα μία κουταλιά της σούπας κακάο.

Ingredients

Υλικά:
 250 γρ βούτυρο παγωμένο
 2 βανίλιες
 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
 150 γρ. κίτρινο αλεύρι Μύλοι Κομοτηνής
 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
 2 αυγά
 Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Γέμιση:
 Πραλίνα φουντουκιού

Directions

Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο σε κύβους το ξύσμα και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.

2

Τώρα ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις και κίτρινο), το μπέικιν και τις βανίλιες και πλάθουμε το ζυμάρι μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι.

3

Ανοίγουμε φύλλο πάχους μισό εκατοστό κόβουμε με κούπα ή ένα μπολάκι , γεμίζουμε και διπλώνουμε!

4

Τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου 25 λεπτά.

5

Σημείωση! Πριν διπλώσετε σε μισοφέγγαρο αλείφετε περιμετρικά με πινέλο λίγο νερό ώστε να ενωθούν.

6

Η γέμιση μπορεί να είναι εκτός από πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα ή ότι άλλο σας αρέσει.

7

Αφήστε να κρυώσουν και ρίξτε από πάνω ζάχαρη άχνη.

Χριστουγεννιάτικα γεμιστά πιτάκια με πραλίνα φουντουκιού

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!