loader image

Λουκουμάδες Παραλίας στο Φούρνο

Κατηγορία: Γλυκά
Λουκουμάδες παραλίας στο φούρνο

Αρχική   /    Recipes   /    Λουκουμάδες Παραλίας στο Φούρνο

Αφράτοι, λαχταριστοί και πασπαλισμένοι με ζάχαρη, οι αγαπημένοι λουκουμάδες παραλίας σε μια πιο υγιεινή εκδοχή.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Αφράτοι, λαχταριστοί και πασπαλισμένοι με ζάχαρη, οι αγαπημένοι λουκουμάδες παραλίας σε μια πιο υγιεινή εκδοχή.

Λουκουμάδες παραλίας στο φούρνο
Yields1 Serving
Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 20 γρ. ζάχαρη
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 130 ml γάλα
 1 αυγό
 50 γρ. βούτυρο
 ½ κουταλάκι αλάτι
Μετά το Ψήσιμο:
 80-100 γρ. βούτυρο λιωμένο
 Ζάχαρη για την επιφάνεια
Εκτέλεση:
1

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.

2

Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να πάρει χλιαρή θερμοκρασία.

3

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και το μείγμα βουτύρου και με γάντζο δουλεύουμε σε μεσαία ταχύτητα για 5 -7 λεπτά.

4

Η ζύμη μπορεί να είναι λίγο κολλώδης αλλά δε χρειάζεται να προσθέσουμε άλλο αλεύρι.

5

Τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

6

Στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο σχετικά παχύ (1 δάχτυλο πάχος).

7

Με μπολάκια που χρησιμοποιούμε για τα δημητριακά κόβουμε δίσκους και με σφηνοπότηρο ή καπάκι νερού κόβουμε μικρό δίσκο στο κέντρο τους.

8

Μεταφέρουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα με κάποια απόσταση μεταξύ τους.

9

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τελειώσει η ζύμη (σίγουρα θα χρειαστούμε 2 λαμαρίνες/ταψιά).

10

Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.

11

Με το που βγουν, όσο είναι ζεστά, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο-και από τις 2 πλευρές- και τα βουτάμε σε μπολ με ζάχαρη .

12

Τα διατηρούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και καλό είναι να φαγωθούν άμεσα.

13

Μπορείτε αν θέλετε να τηγανίσετε τους λουκουμάδες αντί να τους ψήσετε.

Ingredients

Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 20 γρ. ζάχαρη
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 130 ml γάλα
 1 αυγό
 50 γρ. βούτυρο
 ½ κουταλάκι αλάτι
Μετά το Ψήσιμο:
 80-100 γρ. βούτυρο λιωμένο
 Ζάχαρη για την επιφάνεια

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.

2

Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να πάρει χλιαρή θερμοκρασία.

3

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και το μείγμα βουτύρου και με γάντζο δουλεύουμε σε μεσαία ταχύτητα για 5 -7 λεπτά.

4

Η ζύμη μπορεί να είναι λίγο κολλώδης αλλά δε χρειάζεται να προσθέσουμε άλλο αλεύρι.

5

Τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

6

Στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο σχετικά παχύ (1 δάχτυλο πάχος).

7

Με μπολάκια που χρησιμοποιούμε για τα δημητριακά κόβουμε δίσκους και με σφηνοπότηρο ή καπάκι νερού κόβουμε μικρό δίσκο στο κέντρο τους.

8

Μεταφέρουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα με κάποια απόσταση μεταξύ τους.

9

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τελειώσει η ζύμη (σίγουρα θα χρειαστούμε 2 λαμαρίνες/ταψιά).

10

Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.

11

Με το που βγουν, όσο είναι ζεστά, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο-και από τις 2 πλευρές- και τα βουτάμε σε μπολ με ζάχαρη .

12

Τα διατηρούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και καλό είναι να φαγωθούν άμεσα.

13

Μπορείτε αν θέλετε να τηγανίσετε τους λουκουμάδες αντί να τους ψήσετε.

Λουκουμάδες Παραλίας στο Φούρνο

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!