Στην επαγγελματική αρτοποιία, ζαχαροπλαστική, κτλ, το κάθε προϊόν χρειάζεται το κατάλληλο αλεύρι. Η ποικιλία των επαγγελματικών αλεύρων στην ιστοσελίδα μας είναι και η αναμφισβήτητη απόδειξη αυτού. Το ΓΟΧ Κομοτηνής, όμως, δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά σε καταναλωτές. Στην κουζίνα μας οι συνθήκες, ο εξοπλισμός και φυσικά… το μέγεθος της παραγωγής δεν απαιτούν ένα εξειδικευμένο αλεύρι για κάθε χρήση. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μία αξιόπιστη πρώτη ύλη για τις ζύμες που θα επιλέξουμε να κάνουμε.
Κατά την αρχική περίοδο σχεδιασμού του προϊόντος που φτάνει σήμερα στις ελληνικές κουζίνες ως ΓΟΧ Κομοτηνής, ελέγξαμε την ποιότητα των αλεύρων αυτής της κατηγορίας τόσο στην εγχώρια όσο και στην αγορά του εξωτερικού. Αυτό που παρατηρήσαμε με πολύ ενδιαφέρον είναι ότι τα άλευρα Για Όλες τις Χρήσεις του εξωτερικού είναι, σε γενικές γραμμές, ανώτερα των Ελληνικών. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι πάρα πολλές οικιακές συνταγές προέρχονται από το εξωτερικό, θεωρήσαμε ότι το ΓΟΧ Κομοτηνής πρέπει να είναι εφάμιλλο των ΓΟΧ της Ιταλίας, της Γαλλίας ή της Αγγλίας (εκεί απλά τα λένε all purpose flour). Φυσικά, κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και των δοκιμών του ΓΟΧ Κομοτηνής, ελέγξαμε αν μπορεί να ανταπεξέλθει και στις απαιτήσεις της πλουσιότατης Ελληνικής γκάμας παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων, όπως π.χ. το τσουρέκι.
Αν και το τσουρέκι, όμως, είναι… προσωπική υπόθεση, είμαστε σίγουροι ότι η συνταγή της Χριστίνας Τσετινέ θα σας ενθουσιάσει και θα σας πείσει για τα προτερήματα του ΓΟΧ Κομοτηνής.
Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αλεύρι για όλα τα γούστα ίσως να μην υπάρχει.
Αλεύρι για όλες τις… οικιακές χρήσεις όμως υπάρχει. Το όνομα του: ΓΟΧ Κομοτηνής!