loader image

Print Options:

Βραστό κέικ σοκολάτας

Yields1 Serving

Όσο "περίεργο" και αν ακούγεται… τόσο απολαυστικό είναι! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 210 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής (1 1/2 φλυτζάνα)
 1 συσκευασία μαργαρίνη (250 g)
 180 ml νερό (12 κ.σ)
 60 g κακάο (4 κ.σ)
 400 γ ζάχαρη (2 φλυτζάνια)
 5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι, χωριστά τα ασπράδια)
 1 φακελάκι baking powder
1

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιτάμ , τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο και να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

2

Το βγάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε ένα ποτήρι από το μείγμα (θα το χρειαστούμε ως γλάσο).

3

Μόλις κρυώσει το μείγμα στην κατσαρόλα προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους.

4

Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.

5

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το baking ανακατεύοντας παράλληλα με μια σπάτουλα.

6

Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μας σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα.

7

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 -30 λεπτά.

8

Αν θέλουμε το κέικ μας να βγει υγρό και σιροπιασμένο, ρίχνουμε το γλάσο, που έχουμε κρατήσει, όσο το κέικ μας είναι ζεστό.

9

Αν θέλουμε πιο ανάλαφρη γεύση, περιμένουμε να κρυώσει το κέικ και τότε το περιχύνουμε με το γλάσο.