loader image

Print Options:

Βασιλόπιτα με φυστίκι Αιγίνης

Yields1 Serving

Για τους λάτρεις του φυστικιού! Βασιλόπιτα με φυστίκι Αιγίνης από τη Χριστίνα Τσετινέ! 🌟

Υλικά:
 390 - 400 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ Κομοτηνής
 200γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
 50 γρ. άλειμμα φυστικιού Αιγίνης
 400 γρ. ζάχαρη
 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 200 ml γάλα
 1 σφηνάκι ανθόνερο ή ξύσμα λεμονιού
 1 φακελάκι baking powder
 Φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα για την επιφάνεια
 Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο και το άλειμμα φυστικιού με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά φροντίζοντας να ενσωματώνονται στο μείγμα κάθε φορά.

3

Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder.

4

Προσθέτουμε το ανθόνερο ή το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.

5

Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.

6

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρόγγυλο ταψάκι( 28- 30 εκ.) , βυθίζουμε το κέρμα που έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο, και από πάνω ,σε όλη την επιφάνεια, βάζουμε το χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 40 -45 λεπτά (στο 40λεπτο τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε).

8

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βγάζουμε προσεκτικά.

9

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ή λιώνουμε λευκή σοκολάτα και περιχύνουμε.