loader image

Print Options:

Βάφλες

Yields1 Serving

Γλυκιά ή αλμυρή; Γιατί όχι και τα δύο; Άλλωστε, ποιος θα έλεγε όχι σε μια βάφλα; Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 10 g baking powder
 80 g λιωμένο βούτυρο
 20 g ζάχαρη
 400 ml γάλα
 1 βανίλια
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.

3

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking, τη ζάχαρη και τη βανίλια .

4

Προσθέτουμε τα στερεά μας σιγά σιγά στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας διαρκώς και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο.

5

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο (μπορούμε και όλο το βράδυ).

6

Ψήνουμε στο ειδικό μηχάνημα.

7

Αν θέλουμε τις βάφλες αλμυρές δεν προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ρίχνουμε ½ κουταλάκι αλάτι.

Είναι από τις πιο νόστιμες και πετυχημένες συνταγές για βάφλες!