loader image

Print Options:

Τυροψωμάκια

Yields1 Serving

Η Χριστίνα Τσετινέ μας προτείνει αυτήν την απλή συνταγή, χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας. Με απλά βήματα, θα δημιουργήσετε αυτά τα λαχταριστά τυροψωμάκια, που μπορείτε να απολαύσετε με φίλους και οικογένεια. Χρησιμοποιείστε αγνό αλεύρι ΓΟΧ Κομοτηνής, προσθέτοντας ακόμα περισσότερη ποιότητα στο αποτέλεσμα. Ανακαλύψτε τη συνταγή τώρα.

Υλικά για τη ζύμη:
 300 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ Κομοτηνής
 280 γρ. γιαούρτι
 1,5 κουταλάκι του γλυκού baking powder
 Λίγο αλάτι
Υλικά για το μείγμα φέτας:
 100-150 γρ. φέτα
 100-150 γρ. παραδοσιακό τυρί σε κρεμώδη μορφή(π.χ. τσαλαφούτι, κατίκι)
 Το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
 Μαϊντανός, ρίγανη
 Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking και το αλάτι.

2

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

3

Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

4

Ετοιμάζουμε το μείγμα φέτας.

5

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τη φέτα τριμμένη με το χέρι μας , το τυρί κρέμα, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ρίγανη και ελαιόλαδο(περίπου μια κουταλιά της σούπας) και ανακατεύουμε καλά.

6

Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη μας για 3 λεπτά περίπου , την χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη και δημιουργούμε μπάλες.

7

Κάθε μπάλα την πλαταίνουμε ελαφρά με το χέρι προσπαθώντας να κάνουμε βαθούλωμα στο κέντρο (αν σας φαίνεται δύσκολη διαδικασία παίρνετε ένα ποτήρι με σχετικά φαρδύ πάτο και το πιέζετε πάνω στην μπάλα ζύμης για να δημιουργηθεί το βαθούλωμα που θέλουμε).

8

Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και στο κέντρο κάθε μπάλας βάζουμε 1-1,5 κουταλιά της σούπας από το μείγμα φέτας.

9

Αλείφουμε τα πλαϊνά της ζύμης με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 15-18 λεπτά.