loader image

Print Options:

Τυρόπιτα στριφτή με εύκολο φύλλο!

Yields1 Serving

Ένα γεύμα που ξετρελαίνει τους μικρούς, και διευκολύνει τους μεγάλους! Δοκιμάστε την συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά για το φύλλο:
 700 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 100 ml ηλιέλαιο
 250 ml χλιαρό νερό
 1 αυγό
 1 κρόκο
 1 κ.γ μαγιά ξερή
 1 κ.γ αλάτι
 λίγο ελαιόλαδο
Υλικά για τη γέμιση:
 400 g φέτα θρυμματισμένη
 100 g. λαδοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
 1 ασπράδι (από το αυγό που χρησιμοποιήσαμε τον κρόκο για τη γέμιση)
 1 φλυτζανάκι καφέ ελληνικού γάλα
 πιπέρι προαιρετικά
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τον αυγό, τον κρόκο, το χλιαρό νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.

2

Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι και το προσθέτουμε σταδιακά ,ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι λείο, μαλακό και εύπλαστο (δε θα χρειαστεί πολλή ώρα, η διαδικασία είναι πανεύκολη και μπορείτε ακόμη και στο μίξερ με γάντζο να την κάνετε).

3

Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

4

Όσο ξεκουράζεται ,ετοιμάζουμε τη γέμιση.

5

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

6

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C Βαθμούς στον αέρα.

7

Αλείφουμε ένα μεγάλο, στρόγγυλο, ρηχό ταψί με λίγο ελαιόλαδο.

8

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 5-6 κομμάτια και με λίγο αλεύρι και τον πλάστη ανοίγουμε φύλλα (δε θα είναι τόσο μεγάλα όσο στις άλλες πίτες).

9

Στο κάτω μέρος του φύλλου προσθέτουμε τη γέμιση κατά μήκος και στη συνέχεια τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό(ξεκινώντας από το σημείο με τη γέμιση).

10

Τυλίγουμε το ρολό μας σαν σαλιγκάρι και το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού.

11

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα και κάθε ρολό το τοποθετούμε κυκλικά γύρω από το προηγούμενο.

12

Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.

13

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά.

Είναι το πιο εύκολο φύλλο πίτας που μπορείτε να φτιάξετε!
Ακόμη και την επόμενη μέρα είναι πολύ αφράτο και γευστικό.