loader image

Print Options:

Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα κάστανου

Yields1 Serving

Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα κάστανου και γλάσο λευκής σοκολάτας 🤤 Δοκιμάστε τη συνταγή της Χριστίνας Τσετινέ και πείτε μας τις εντυπώσεις σας!

Υλικά:
 450-500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 125 g γάλα πλήρες
 30 g μαγιά νωπή
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 150 g ζάχαρη
 1 κ.γ μαχλέπι
 1 κ.γ κακουλέ (ή μαστίχα σε σκόνη)
 λίγο αλάτι
 120 g βούτυρο λιωμένο (προσοχή να μην κάψει)
 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο γάλα για την επάλειψη
 200 g λευκή κουβερτούρα
 100 ml κρέμα γάλακτος
 1 βαζάκι κρέμα κάστανου
Εκτέλεση:
1

Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό.

2

Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα του τη μαγιά(την οποία διαλύουμε με το χέρι) , λίγη ζάχαρη και περίπου το μισό αλεύρι.

3

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν πηκτό χυλό.

4

Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ο χυλός.

5

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα 2 αυγά.

6

Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 6- 8 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά.

7

Προσθέτουμε το μαχλέπι, το κακουλέ και το χυλό της μαγιάς και συνεχίζουμε το χτύπημα.

8

Σταματάμε το μίξερ και αντικαθιστούμε το σύρμα με τον γάντζο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι.

9

Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 10 λεπτά.

10

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να αφομοιωθεί πλήρως από τη ζύμη.

11

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ ,το κλείνουμε με μεμβράνη, το σκεπάζουμε με κουβέρτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 3 ώρες (μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).

12

Μετά, ζυμώνουμε για 1 λεπτό με τα χέρια και χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη.

13

Τα κάνουμε μπαστουνάκια, τα ανοίγουμε ελαφρώς να γίνουν πιο πλατιά και τα γεμίζουμε στη μέση με την κρέμα κάστανου.

14

Κλείνουμε καλά τις άκρες, για να μη φύγει η γέμιση, και ρολάρουμε για να πάρει πάλι σχήμα μπαστουνιού.

15

Σχηματίζουμε με τα 3 μπαστούνια μια πλεξίδα.

16

Βάζουμε το τσουρέκι σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για 45 - 60 λεπτά.

17

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C στις αντιστάσεις.

18

Αλείφουμε το τσουρέκι με τον χτυπημένο κρόκο.

19

Το ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα.

20

Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο.

21

Σε ένα μπολ σπάμε σε μικρά κομματάκια την λευκή κουβερτούρα.

22

Ζεσταίνουμε 100 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.

23

Περιχύνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος, περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει πλήρως.

24

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς.

25

Περιχύνουμε το τσουρέκι με το γλάσο σοκολάτας .