loader image

Print Options:

Τσουρέκι με αποξηραμένα φρούτα

Yields1 Serving

Πεντανόστιμο, εύκολο και αφράτο τσουρέκι με αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα και αμύγδαλα από την Χριστίνα Τσετινέ! Το πιο τέλειο τσουρέκι! Ανακαλύψτε τη συνταγή τώρα.

Υλικά:
 600 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ Κομοτηνής
 50 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 πακετάκι ξηρή
 150 γρ. βούτυρο
 230 ml γάλα
 100 γρ. ζάχαρη
 1/2 κουταλάκι αλάτι
 1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση:
 Αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
 Cranberries
 Μαύρη σταφίδα
 Σταγόνες κουβερτούρας
 Φιλέ αμυγδάλου
 Αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση:
1

Σε μία κατσαρόλα ,σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

2

Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε με τα χέρια τη μαγιά και ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα βουτύρου- γάλακτος.

3

Δουλεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

4

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό ελαφρά χτυπημένο.

5

Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει.

6

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

7

Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ξαναζυμώνουμε.

8

Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.

9

Ανοίγουμε το καθένα σε παραλληλόγραμμο.

10

Πασπαλίζουμε στην επιφάνειά του τα αποξηραμένα φρούτα, ,τη σοκολάτα και το φιλέ αμυγδάλου και τυλίγουμε σε ρολό.

11

Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο κομμάτι.

12

Με τα δύο ρολά πλέκουμε μια πλεξίδα και μετά την τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.

13

Την τοποθετούμε σε ταψάκι ή τσέρκι στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

14

Καλύπτουμε πάλι με μεμβράνη και περιμένουμε άλλα 20 λεπτά.

15

Αφού ξεκουραστεί, αλείφουμε προσεκτικά την επιφάνεια με ένα αυγό και από πάνω προσθέτουμε έξτρα φιλέ αμυγδάλου.

16

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς στον αέρα για περίπου 40-50 λεπτά.