loader image

Print Options:

Τραγανά μπισκότα με σύκο & καρύδια

Yields1 Serving

Τα πιο τραγανά μπισκότα, ιδανικά για σνακ για την πρώτη μέρα του σχολείου που έρχεται! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 220 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 120 ml ηλιέλαιο
 170 g καστανή ζάχαρη
 1 αυγό
 80 g σύκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
 70 g καρύδια ψιλοκομμένα
 ½ κ.γ τζίντζερ
 ½ κ.γ κανέλα
Εκτέλεση:
1

Στο μίξερ χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.

2

Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3

Ρίχνουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.

4

Τέλος, προσθέτουμε τα σύκα και τα καρύδια και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.

5

Πλάθουμε μπαλάκια ίδιου μεγέθους και με την παλάμη μας τα πλαταίνουμε.

6

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ,πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά περίπου.

Ένα μπισκότο που προσφέρει ενέργεια και νοστιμιά για μικρούς και μεγάλους!!!