loader image

Print Options:

Τραγανά Μπισκότα Κανέλας

Yields1 Serving

Η κανέλα είναι μια γεύση που μπορεί να απογειώσει πολλές συνταγές… γιαυτό κι εμείς έχουμε λατρέψει αυτά τα τραγανά μπισκότα κανέλας. Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 130 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 100 g ζάχαρη κρυσταλλική
 50 g ζάχαρη καστανή
 1 κ.γ baking powder
 1,5 κ.γ κανέλα
 1 αυγό
 1 βανίλια
 ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:
1

Με το μίξερ δουλεύουμε το βούτυρο με τα 2 είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα στερεά και ή συνεχίζουμε με το μίξερ ή δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια ζύμη συμπαγή , που να μπορούμε να τη δουλέψουμε.

4

Ανοίγουμε με πλάστη ένα φύλλο με πάχος 1 εκατοστό και με στρογγυλά κουπάτ κόβουμε τα μπισκότα μας.

5

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη (εναλλακτικά παίρνουμε μπαλάκια ζύμης ίδιου μεγέθους και τα πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού για να πλατύνουν).

6

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα την επιφάνειά τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C Βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.