loader image

Print Options:

Τούρτα Καφέ

Yields1 Serving

Η μέρα ξεκινάει καλύτερα με έναν καφέ… φανταστείτε πόσο καλά μπορεί να ξεκινήσει με ένα κομμάτι τούρτα καφέ! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ

Υλικά για το παντεσπάνι:
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής (1 φλιτζάνα)
 3 κ.γ baking powder
 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 200 g ζάχαρη (1 φλιτζάνα)
 30 ml νερό (2 κ.σ)
 15 ml γάλα ( 1 κ.σ)
 2 βανιλίνες
Υλικά για την κρέμα:
 1 φακελάκι μόρφατ σε σκόνη
 1 ποτήρι γάλα για τη σαντιγί
 1 ζαχαρούχο
 1 φλιτζανάκι εσπρέσσο (αν δεν έχετε διαλύστε 1 κουταλιά νες σε 3 ζεστό νερό)
 1/2 σφηνάκι κονιάκ
Υλικά για το σιρόπι:
 1 ποτήρι νερό
 4 κ.σ κοφτές νες
 8 κ.σ ζάχαρη
 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
 Καραμελωμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα (υπάρχουν έτοιμα στο μάρκετ)
Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι.

2

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε για 10 λεπτά με σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.

3

Όταν ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε το νερό μαζί με το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμη.

4

Σταματάμε το μίξερ ,προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking και τις βανίλιες και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

5

Μεταφέρουμε σε 2 ή 3 ταψάκια μικρά που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα το παντεπάνι.

6

Βγάζουμε τα παντεσπάνια από τα ταψάκια και αφήνουμε να κρυώσουν.

7

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

8

Χτυπάμε με το μίξερ τη σκόνη μόρφατ με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.

9

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο και, αφού ενσωματωθεί στη σαντιγί , προσθέτουμε το καφέ και το κονιάκ χτυπώντας λίγο ακόμη το μείγμα.

10

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη φυλάμε στο ψυγείο.

11

Τέλος ετοιμάζουμε το σιρόπι.

12

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά ,ανακατεύουμε λίγο και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αφήνουμε 5-6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

13

Παίρνουμε ένα τσέρκι με πάτο και τοποθετούμε μέσα το πρώτο παντεσπάνι.

14

Το σιροπιάζουμε και βάζουμε το 1/3 της κρέμας.

15

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα .

16

Παντεσπάνι,σιρόπι, κρέμα, παντεσπάνι ,σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα.

17

Αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.

18

Αν θέλουμε γαρνίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια της τούρτας με χοντροκομμένα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Είναι πολύ ελαφριά, ιδανική για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού .
Οι λάτρεις του καφέ θα την αγαπήσουν ιδιαίτερα.