loader image

Print Options:

Θρακιώτικα τηγανόψωμα με φέτα

Yields1 Serving

Τι είναι τέλειο για πρωινό - μεσημεριανό - βραδινό - σνακ, για κάθε στιγμή της μέρας; Τα θρακιώτικα τηγανόψωμα με φέτα. Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ

Υλικά (για 10 περίπου τηγανόψωμα):
 250 g Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 μισό φακελάκι μαγιά ξερή
 λίγο ξύδι
 λίγο ελαιόλαδο(περίπου μια κουταλιά της σούπας)
 αλάτι
 150 ml χλιαρό νερό
 φέτα τριμμένη
 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
1

Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και το αλάτι.

2

Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα (θέλουμε ένα ζυμάρι ελαστικό που να μην κολλάει στα χέρια).

3

Λαδώνουμε τη μπασίνα ελαφρά και αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί γύρω στα 30 λεπτά σκεπασμένο.

4

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 10 μπαλάκια.

5

Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε κύκλο.

6

Τοποθετούμε τριμμένη φέτα στο κέντρο και διπλώνουμε όπως στα τυροπιτάκια βρέχοντας ελαφρά τις άκρες για να μην ανοίξει κατά το τηγάνισμα.

7

Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα ζυμαράκια μας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

8

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με σουσάμι και να ρίξετε από πάνω μέλι.
Είναι τόσο νόστιμα που σίγουρα δε θα αρκεστείτε μόνο σε ένα!!!