loader image

Print Options:

Θρακιώτικα Λαζαράκια

Yields19 ServingsPrep Time40 minsCook Time25 minsTotal Time1 hr 5 mins

Θρακιώτικα Λαζαράκια, φυσικά, από την Χριστίνα Τσετινέ! Μια εύκολη συνταγή, γεμάτη παράδοση!

Υλικά:
 440 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 φακελάκι ξερή μαγιά
 225 g ζάχαρη
 110 g ελαιόλαδο
 120 g χλιαρό νερό
 2 κ.σ κανέλα
 ½ σφηνάκι κονιάκ
 ½ κ.γ αλάτι
 Καρφάκια γαρύφαλλου
Εκτέλεση:
1

Διαλύουμε τη μαγιά σε 120 ml χλιαρού νερού μαζί με 1 κουταλάκι από τη ζάχαρη και την αφήνουμε για 10 -15 λεπτά.

2

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι κοσκινισμένα και κάνουμε μια λακουβίτσα.

3

Ρίχνουμε εκεί το μείγμα της μαγιάς και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας(γίνεται πολύ γρήγορα γιατί βοηθά το ελαιόλαδο).

4

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και πετσέτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη (θα χρειαστεί σίγουρα 2ωρο).

5

Ετοιμάζουμε τα «Λαζαράκια» μας.

6

Παίρνουμε κομμάτι από τη ζύμη μας και προσπαθούμε να του δώσουμε μακρόστενο, οβάλ σχήμα.

7

Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης, τα κάνουμε κορδονάκια και τα βάζουμε χιαστί πάνω στο σώμα σαν χέρια.

8

Μπήγουμε γαρυφαλλάκια στα μάτια, στο στόμα και εκεί που καταλήγουν τα χέρια.

9

Βάζουμε τα ανθρωπάκια μας σε απόσταση πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου και τα αφήνουμε να «ξεκουραστούν» για άλλη μία ώρα σε ζεστό μέρος.

10

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα.

Nutrition Facts

Serving Size 20

Servings 0


Amount Per Serving
Calories 180
% Daily Value *
Total Fat 13g20%
Sodium 1mg1%
Potassium 2mg1%
Protein 20g40%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.