loader image

Print Options:

Ταρτάκια με κρέμα λεμονιού

Yields1 Serving

Για τους λάτρεις του λεμονιού, σας έχουμε τα πιο δροσιστικά και νόστιμα ταρτάκια! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά για τη βάση:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 65 g άχνη ζάχαρη
 150 g βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
 1 αυγό
 2 κ.σ κρέμα γάλακτος , πλήρης λιπαρών
 ¼ κ.γ αλάτι
Υλικά για την κρέμα λεμονιού:
 110 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 300 g ζάχαρη
 Ξύσμα από 2 λεμόνια
 5 αυγά
 100- 125 ml χυμό λεμονιού
 ¼ κ.γ αλάτι
 150 g σαντιγί προαιρετικά (αν τη θέλετε πιο γλυκιά και πιο αφράτη)
Εκτέλεση:
1

Σε ένα πολυμίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

2

Προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια και χτυπάμε καλά μέχρι η ζύμη να έχει μορφή σαν ψίχουλα ψωμιού.

3

Ρίχνουμε το αυγό και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά (την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και σε κουζινομηχανή).

4

Βάζουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη, την πατάμε με τα χέρια για να της δώσουμε κυκλικό σχήμα , την τυλίγουμε με τη μεμβράνη και την ξεκουράζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά!

5

Όσο ξεκουράζεται η ζύμη ετοιμάζουμε την κρέμα.

6

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες.

7

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα και συνεχίζουμε μέχρι να αφρατέψουν.

8

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν το χυμό λεμονιού και το αλάτι χτυπώντας για λίγη ώρα ακόμη το μείγμα.

9

Στη συνέχεια βάζουμε τη λεκάνη του μείγματος πάνω σε κατσαρολάκι για μπεν μαρί και με αυγοδάρτη δουλεύουμε το μείγμα γύρω στα 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.

10

Μόλις πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

11

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.

12

Παίρνουμε 12 θήκες για μάφινς ,τις αλείφουμε με βούτυρο και μέσα τους με κομμάτια ζύμης φτιάχνουμε ταρτάκια.