loader image

Print Options:

Τάρτα πραλίνα με βάση ζύμη από κουραμπιέ

Yields1 Serving

Κουραμπιές σε τάρτα; Κι όμως, καλά διαβάσατε! Δοκιμάστε την πιο χριστουγεννικάτικη τάρτα με βάση ζύμη από κουραμπιέ και γέμιση πραλίνα φουντουκιού, που έχει ετοιμάσει η Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 400 - 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 g μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
 100 g ζάχαρη
 150 -200 g φουντούκια χοντροκομμένα
 1 βανίλια
 1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
1

Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την πραλίνα) σε ένα μεγάλο μπολ και τα δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια.

2

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη μας.

3

Με τα χέρια μας την απλώνουμε σε όλη τη βάση και τα τοιχώματα φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος παντού.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 40 – 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

5

Αφήνουμε να κρυώσει και μετά απλώνουμε στην επιφάνεια πραλίνα φουντουκιού και αν θέλουμε έξτρα τριμμένο φουντούκι.

6

Μπορείτε πριν γεμίσετε την τάρτα με την πραλίνα να πασπαλίσετε τις άκρες της τάρτας με άχνη ζάχαρη για να θυμίζει πιο έντονα τη γεύση του κουραμπιέ.