loader image

Print Options:

Τάρτα πατάτας

Yields1 Serving

Δοκιμάστε την απολαυστική και απλή συνταγή τάρτα πατάτας με ελαιόλαδο και γραβιέρα. Ιδανική επιλογή για συνοδευτικό πιάτο. Εύκολη προετοιμασία, υπέροχη γεύση!

Υλικά:
 180 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ Κομοτηνής
 400 γρ. πατάτες τριμμένες
 200 γρ. νερό
 60 γρ. γραβιέρα τριμμένη
 50 ml ελαιόλαδο
 Αλάτι, πιπέρι
 Θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

2

Τα απλώνουμε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους στρωμένο με λαδόκολλα φροντίζοντας να έχει ομοιόμορφο πάχος.

3

Πασπαλίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο και γραβιέρα την επιφάνεια.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσή η επιφάνεια.