loader image

Print Options:

Τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια

Yields1 Serving

Τα φρούτα δεν πρέπε να λείπουν από την καθημερινότητά μας, και η Χριστίνα Τσετινέ έχει την κατάλληλη λύση για αυτό! Δοκιμάστε τη συνταγή!

Υλικά για τη ζύμη:
 165 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 30 g ζάχαρη
 30 g πούδρα αμυγδάλου (αλεσμένα άσπρα αμύγδαλα)
 ½ κ.γ αλάτι
 125 g κρύο βούτυρο σε κυβάκια
 3-4 κ.σ κρύο νερό
Υλικά για τη γέμιση:
 2 - 3 αχλάδια
 180 g ζάχαρη
 90 g βούτυρο
 45 g κακάο
 1 αυγό
 45 g αλεύρι
 1 βανίλια
Υλικά για το τελείωμα:
 άσπρα αμύγδαλα χοντροκομμένα
 άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και την πούδρα αμυγδάλου.

2

Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλά μας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια τριφτή ζύμη.

3

Ρίχνουμε το νερό σταδιακά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη και σταματάμε γρήγορα το ζύμωμα.

4

Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

5

Βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε τη ζύμη σε αντικολλητική ταρτιέρα μεσαίου μεγέθους (εγώ χρησιμοποίησα ορθογώνια) ,φροντίζοντας να κατανεμηθεί σωστά η ζύμη παντού.

6

Τρυπάμε τον πάτο με πιρούνι και βάζουμε για άλλα 10-15 λεπτά στο ψυγείο.

7

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180ο C.

8

Καλύπτουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

9

Όσο ψήνεται η βάση ετοιμάζουμε τη γέμιση.

10

Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το κακάο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

11

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη , το αλεύρι και τη βανίλια ανακατεύοντας πολύ καλά.

12

Καθαρίζουμε εξωτερικά τα αχλάδια ,αφαιρούμε τυχόν σποράκια και τα κόβουμε στα 2 .

13

Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και γεμίζουμε το εσωτερικό με την κρέμα σοκολάτας.

14

Απλώνουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλι και από πάνω τοποθετούμε τα αχλάδια.

15

Γύρω γύρω πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα αμύγδαλα.

16

Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά.

17

Όταν κρυώσει ρίχνουμε άχνη ζάχαρη πάνω στα αχλάδια και γύρω από την τάρτα.