loader image

Print Options:

Τάρτα φρούτων

Yields1 Serving

Όσο ανοίγει ο καιρός, χρειαζόμαστε ένα δροσιστικό #γλυκό! 🥝 🍓 Και εμείς προτείνουμε μια καλοκαιρινή #τάρτα φρούτων, με τη #συνταγή της Χριστίνας Τσετινέ! 🥧

Υλικά Για τη βάση:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 100 g άχνη
 200 g βούτυρο κρύο
 1 αυγό
Υλικά Για την κρέμα:
 1 kg γάλα
 2 αυγά και 6 κρόκοι
 200 g ζάχαρη
 80 g corn flour
 1 βανίλια
 2 κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
1

Τεμαχίζουμε το κρύο βούτυρο σε κύβους και το ρίχνουμε μαζί με όλα τα υλικά στο μίξερ.

2

Ζυμώνουμε με τον γάντζο όχι για πολλή ώρα.

3

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον για μισή ώρα στο ψυγείο (όσο περισσότερο την αφήσουμε να σφίξει τόσο καλύτερα θα τη δουλέψουμε).

4

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.

5

Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και τη μεταφέρουμε στη ταρτιέρα.

6

Απλώνουμε καλά και κόβουμε τα κομμάτια ζύμης που εξέχουν.

7

Απλώνουμε στο εσωτερικό της μεμβράνη ή λαδόκολλα, τη γεμίζουμε με ρύζι και ψήνουμε για 15 λεπτά.

8

Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 15’ λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

9

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

10

Η ζύμη που έχει περισσέψει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε ατομικά ταρτάκια χρησιμοποιώντας τη θήκη για cupcakes και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

11

Όσο ψήνεται η τάρτα, φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

12

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά μαζί με τη βανίλια.

13

Σε μπολ μεγάλο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το corn flour και τα αυγά.

14

Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.

15

Το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα.

16

Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίζει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο

17

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

18

Καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνειά της μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Συναρμολόγηση:
19

Αφού κρυώσει η τάρτα, τη γεμίζουμε με την κρύα κρέμα και την στολίζουμε με φρέσκα φρούτα που έχουμε ήδη πλύνει και στεγνώσει.

20

Αν θέλουμε μπορούμε να λιώσουμε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο και να καλύψουμε τα φρούτα για να είναι πιο γυαλιστερά κι εμφανίσιμα.

21

Καλό είναι να καταναλωθεί άμεσα γιατί όσο μένει τόσο μαλακώνει η βάση.

22

Διατηρείται στο ψυγείο (αν δεν την καταναλώσετε όλη αμέσως…)

Είναι εγγυημένα η πιο νόστιμη τάρτα!!!
Να τη δοκιμάσετε άμεσα και θα με θυμηθείτε!!!