loader image

Print Options:

Σπιτική Κοτόπιτα με Μπέικον

Yields1 Serving

Σπιτική κοτόπιτα με μπέικον και κρεμώδη γεύση! Μια πίτα σαν ζεστή αγκαλιά!

Σπιτική κοτόπιτα με μπέικον

Για την ζύμη:
 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 ml νερό
 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
 1 κουταλάκι αλάτι
 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
 Μισό κιλό κοτόπουλο(βρασμένο)
 250 γρ. μπέικον
 250 γρ. τυρί κίτρινο
 2 ποτήρια κρέμα γάλακτος
 1 αυγό
 Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
 Αλάτι, κύμινο, κάρυ
Τρόπος Παρασκευής για το ζυμάρι:
1

Ρίχνουμε το νερό, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι.

2

Ανακατεύοντας καλά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, περίπου το μισό για να δούμε στο ζύμωμα πόσο θα σηκώσει.

3

Στην συνέχεια λίγο λίγο, προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα απαλό ελαστικό ζυμάρι.

4

Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα πάχους μισού εκατοστού.

Τρόπος Παρασκευής για τη γέμιση:
5

Σοτάρετε το κοτόπουλο, το μπέικον με το αλάτι και τα μπαχαρικά σε λίγο λάδι για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

6

Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αυγό και το τυρί ανακατεύοντας ελαφρά.

7

Τέλος, αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι απλώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε την γέμιση καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.

8

Αν θέλουμε βρέχουμε λίγο την πίτα μας με λίγο γάλα ή νερό.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.