loader image

Print Options:

Σκορδόψωμα γεμιστά με μοτσαρέλα

Yields1 Serving

Γεμιστά σκορδόψωμα με μοτσαρέλα 🥖 🧀 Ιδανικά για ορεκτικό - συνοδευτικό και σνακ! 🔝 Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα τσετινέ!

Υλικά (για τη ζύμη):
 1/2 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
 25 g βούτυρο
 1 κ.γ ζάχαρη
 1 κ.γ αλάτι
 200- 230 g νερό
 Εναλλακτικά : έτοιμη ζύμη για πίτσα
Υλικά για τη γέμιση:
 μοτσαρελάκια ( σε μπαλάκια , μία συσκευασία φτάνει) ή μοτσαρέλα ,αν δε βρείτε τα μπαλάκια (καλύτερα 2 συσκευασίες)
Υλικά για το σκορδοβούτυρο:
 50-70 g βούτυρο
 1 κουταλάκι γεμάτο πολτό σκόρδου
 Εναλλακτικά: 50 g έτοιμο ,συσκευασμένο σκορδοβούτυρο
Εκτέλεση:
1

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και το νερό που πρέπει να είναι χλιαρό.

2

Ζυμώνουμε με το γάντζο για λίγα λεπτά.

3

Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμάρι, το καλύπτουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.

4

Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη πίτσας απλά την ανοίγετε και κάνετε κατευθείαν το βήμα 5.

5

Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης ,τα ανοίγουμε και βάζουμε μέσα 1 μοτσαρελάκι.

6

Κλείνουμε σαν πουγκάκι τη ζύμη και την κάνουμε μπαλάκι.

7

Την τοποθετούμε σε πυρέξ μεσαίου μεγέθους και ομοίως κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.

9

Ενώ ψήνονται τα ψωμάκια μας λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με το σκόρδο ή το έτοιμο σκορδοβούτυρο.

10

Με το που βγάλουμε από το φούρνο τα ψωμάκια μας τα περιχύνουμε αμέσως με το σκορδοβούτυρο.

11

Περιμένουμε λίγο και απολαμβάνουμε!

Μπορείτε μαζί με τη μοτσαρέλα να βάλετε και άλλα τυριά που λιώνουν για να έχετε ακόμη πιο έντονη τη γεύση του τυριού.
Μπορείτε επίσης να πάρετε και έτοιμη σάλτσα για πίτσα και να τη χρησιμοποιήσετε ως ντιπ.
Η ζύμη που χρησιμοποιώ για τα ψωμάκια είναι ίδια και για την πίτσα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!