loader image

Print Options:

Scones με κρέμα γαλακτομπούρεκου

Yields1 Serving

Ιδανικά για συνοδευτικό σε κάθε στιγμή της μέρας! 🔝 Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 270 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1/2 κ.γ αλάτι
 1 κ.γ baking powder
 40 g ζάχαρη
 50 g βούτυρο κρύο τεμαχισμένο σε κύβους
 150 g γάλα
 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
 αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
Με κρέμα γαλακτομπούρεκου:
 Μισό κιλό γάλα
 Μισή φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
 3/4 φλυτζάνας ζάχαρη
 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
 1 βανίλια
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι , το baking powder, τη ζάχαρη και το βούτυρο.

2

Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν ψίχουλα ψωμιού.

3

Προσθέτουμε το γάλα σιγά- σιγά ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη και όχι πολύ ομοιογενής (προσοχή, δε χρειάζεται πολύ ζύμωμα ,ούτε έξτρα αλεύρι αν κολλάει η ζύμη).

4

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε με στρόγγυλα κουπάτ ή αν κάνουμε στρόγγυλη τη ζύμη τη χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα όπως την πίτσα.

5

Τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα ,αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε από πάνω το φιλέ αμυγδάλου.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 15 – 20 λεπτά.

7

Όταν κρυώσουν λίγο τα ανοίγουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι και τα γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε.

8

Μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα και από πάνω άχνη

9

Εγώ τα απόλαυσα με δύο τρόπους.

Ο light τρόπος:
10

Σε μπολ ρίχνουμε φράουλες που έχουμε κόψει στη μέση και ρίχνουμε χυμό από λάιμ και λίγη ζάχαρη.

11

Τις αφήνουμε λίγη ώρα να μαριναριστούν.

12

Στη συνέχεια κόβουμε το scone , βάζουμε μέσα τις φράουλες με το σιροπάκι τους , από πάνω μία μεγάλη κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι και αφού κλείσουμε το ψωμάκι μας πασπαλίζουμε με άχνη.

Με κρέμα γαλακτομπούρεκου:
13

Σε κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας ταυτόχρονα.

14

Όταν αρχίζει να πήζει κατεβάζουμε από το μάτι,ρίχνουμε τα αυγά και τη βανίλια ,ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στο μάτι σε λίγο πιο χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

15

Αφήνουμε να κρυώσει καλά .

16

Ανοίγουμε τα scones, γεμίζουμε με ένα κουτάλι ή με κορνέ το εσωτερικό με την κρέμα και αν θέλουμε βάζουμε και φράουλες.

17

Κλείνουμε τα scones ,πασπαλίζουμε με άχνη και απογειώνουμε τη γεύση και τις θερμίδες με λίγη λιωμένη σοκολάτα (προαιρετικά).

18

Η γεύση ,χωρίς τις φράουλες και τη σοκολάτα, θυμίζει πολύ την αγαπημένη μας μπουγάτσα.

Είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα και σίγουρα αξίζει να τα φτιάξετε!!!Απολαύστε τα με όποιον τρόπο θέλετε και βάλτε τη φαντασία σας για περισσότερους γευστικούς συνδυασμούς!!!Καλή σας επιτυχία!!!