loader image

Print Options:

Red Velvet Σουφλέ

Yields1 Serving

Όταν ακούμε "Βαλεντίνος" τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι το κόκκινο χρώμα και το γλυκό! Το Red Velvet Σουφλέ έρχεται να συνδυάσει και τα δύο.

Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά για τη γέμιση:
 50 g κουβερτούρα (απλή ή γάλακτος) ψιλοκομμένη
 50 ml κρέμα γάλακτος
Υλικά για τα Red Velvet:
 125 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 γεμάτο κ. γ baking powder
 ¼ κ.γ σόδα
 ¼ κ.γ αλάτι
 120 g βούτυρο λιωμένο
 120 g ζάχαρη
 6 κ.σ αριάνι
 1 ½ κ.σ κακάο
 1 βανίλια
 1 – 1 ½ κ.γ χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
 ½ κ.γ ξύδι
 1 κρόκο
 Άχνη για πασπάλισμα, ράσμπερις και δυόσμο ή και παγωτό
Εκτέλεση:
1

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος.

2

Σκεπάζουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες(ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ).

3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C Βαθμούς στον αέρα.

4

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 4 φορμάκια για σουφλέ.

5

Σε ένα μπολ μεγάλο αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το κακάο και το αλάτι.

6

Σε ένα μικρότερο αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, το αριάνι ,το χρώμα ζαχαροπλαστικής , τη βανίλια, το ξύδι και τον κρόκο.

7

Αφού ανακατέψουμε με σύρμα και αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα το προσθέτουμε στο μπολ με τα στερεά.

8

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα στερά στα υγρά.

9

Μοιράζουμε το μείγμα μας στα 4 φορμάκια (μέχρι τη μέση) και σε καθένα στο κέντρο βάζουμε από μία μπαλίτσα από τη κουβερτούρα που είχαμε λιώσει και είχαμε βάλει στο ψυγείο.

10

Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και βάζουμε για ψήσιμο για 18 λεπτά .

11

Μόλις βγουν με ένα πολύ λεπτό μαχαίρι περνάμε τα πλαϊνά για να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα κα αναποδογυρίζουμε σε πιάτο.

12

Μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ,να βάλουμε κάποιο κόκκινο φρούτο με ένα φυλλαράκι δυόσμο ή ακόμη να το συνοδέψουμε με μια μπάλα παγωτό ή και με frosting κρέμας τυριού.

13

Τρώγεται πιο απολαυστικά όσο είναι ζεστό.