loader image

Print Options:

Red Velvet Cake

Yields1 Serving

Πολλές οι επιλογές των γλυκών που μπορείτε να διαλέξετε για τον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά εμείς σας προτείνουμε την πιο χρωματιστή. V for Valentine, με Red Velvet Cake, από την Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 175 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 15 κ.γ μπεικιν παουντερ
 2 κ.σ κακάο κοσκινισμένο
 1 κ.γ σόδα σε σκόνη
 150 g ζάχαρη
 2 αυγά
 150 ml ξινόγαλα (αριάνι)
 150 ml ηλιέλαιο
 2 κ.σ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά για το frosting:
 100 g βούτυρο μαλακωμένο
 100 g άχνη ζάχαρη
 300 g τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά

2

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξινόγαλα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής

3

Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά

4

Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ομοιογενές μείγμα

5

Παίρνουμε 2 ταψάκια των 18 εκ. (λίγο πιο μεγάλα ή λίγο πιο μικρά απλά θα διαμορφώσουν τον όγκο του κέικ)

6

Τα βουτυρώνουμε, τα βάζουμε για 1 λεπτό στην κατάψυξη και τα αλευρώνουμε

7

Μοιράζουμε το μείγμα μας στα 2 ταψάκια και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς

8

Ψήνουμε για 25- 30 λεπτά (τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμα)

9

Τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν (καλύτερα να γίνει από την προηγούμενη μέρα)

10

Στη συνέχεια, (εάν θέλουμε να γίνει ακόμα πιο ρομαντικό) κόβουμε το κέικ μας σε σχήμα καρδιάς

11

Ετοιμάζουμε το frosting

12

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα(αν θέλετε το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να μπορείτε να το δουλέψετε καλύτερα)

13

Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μία βάση του κέικ (αν θέλετε με πριονωτό μαχαίρι ισώνετε την κορυφή ),από πάνω απλώνουμε μια στρώση κρέμας και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο

14

Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε το κέικ εξωτερικά

15

Παίρνουμε το κέικ που μας περίσσεψε, το τρίβουμε και διακοσμούμε εξωτερικά το γλυκό μας.
(Εναλλακτικά, μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ με την επικάλυψη της προτίμησής σας)