loader image

Print Options:

Quiche Lauren

Yields1 Serving

Ένα όνομα τόσο γνωστό, κι όμως τόσο αμφιλεγόμενο. Ορισμένοι ισχυρίζονται πως πρόκειται για γλυκό, ενώ άλλοι πως είναι ένα φαγητό που τρώγεται ζεστό ή & κρύο.

Υλικά:
 3 κούπες του τσαγιού αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 ½ κούπα του τσαγιού σπορέλαιο (120 ml)
 ½ 2 κούπα του τσαγιού γάλα (120 ml)
 ½ κούπα του τσαγιού βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου (110 g)
 αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση:
 1 φακελάκι με μείγμα τριών τυριών
 1 φακελάκι τριμμένο Ρεγκάτο
 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια
 μπέικον ή προσούτο σε λωρίδες
 μανιτάρια μεγάλα σε φέτες (προαιρετικά)
 3 αυγά
 1 εβαπορέ γάλα αδιάλυτο
Εκτέλεση:
1

Σε μια μεγάλη γαβάθα ρίχνουμε τα έλαια, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δε θα κολλάει στα δάχτυλά μας

2

Παίρνουμε μια ταρτιέρα ή ένα τσέρκι και το βουτυρώνουμε

3

Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη και την τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα ( αν δε σας βολεύει έτσι μπορείτε να απλώσετε το ζυμάρι μέσα στην ταρτιέρα με πολλή προσοχή αφαιρώντας τα κομμάτια που προεξέχουν)

4

Την απλώνουμε πολύ καλά στα τοιχώματα και φροντίζουμε να είναι παντού ομοιόμορφα κατανεμημένη

5

Την τρυπάμε με ένα πιρουνάκι σε όλη τη βάση

6

Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπέικον και την πιπεριά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα

7

Απλώνουμε στην βάση της τάρτας τα τυριά ,το μπέικον, τα μανιτάρια και την πιπεριά

8

Χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε την τάρτα μας

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια της τάρτας

EXTRA TIP:
Για πιο τραγανή βάση ψήνουμε στους 160o C για 15 λεπτά χωρίς τη γέμιση και μετά βάζουμε τη γέμιση, αυξάνουμε στους 180o C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πιάσει χρυσαφένια κρούστα.