loader image

Print Options:

Ψωμί Βουτύρου

Yields1 Serving

Το ψωμί βουτύρου είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολάει. Μαλακό και αφράτο, με την πλούσια γεύση του βουτύρου, είναι ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας. Δοκιμάστε το και απολαύστε το!

Ψωμί Βουτύρου

Υλικά:
 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
 450 ml χλιαρό νερό
 1 σφηνάκι γάλα εβαπορέ
 1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ. Μύλοι Κομοτηνής
Εκτέλεση:
1

Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό, το γάλα, το βούτυρο, την μαγιά και το αλάτι.

2

Ρίχνουμε κοσκινισμενο το αλεύρι (μόνο τα 300γρ) και φτιάχνουμε ένα προζύμι.

3

Το αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μία εύπλαστη ζύμη!

4

Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και μετά πλάθουμε τα ψωμιά σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμη μία ώρα.

5

Τέλος ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά ανάλογα το φούρνο.