loader image

Print Options:

Ψωμί Μαργαρίτα

Yields1 Serving

Το ψωμί δε λείπει ποτέ από το τραπέζι. Έχετε δοκιμάσει, όμως, να φτιάξετε ψωμί μαργαρίτα; Η Χριστίνα Τσετινέ σας έχει την κατάλληλη συνταγή, που θα λατρέψουν μικροί & μεγάλοι!

Υλικά:
 1 kg αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 500 ml χλιαρό νερό
 25 g μαγιά νωπή
 1 κουταλιά της σούπας μέλι
 1 κουταλάκι αλάτι
 50 g αραβοσιτέλαιο + έξτρα για επάλειψη
 Σουσάμι
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά μαζί με 100 ml χλιαρό νερό

2

Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά

3

Προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι αν φτιάξουμε ένα χυλό

4

Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά για να φουσκώσει η μαγιά

5

Διαλύουμε 1 κουταλιά μέλι σε 400 γρ. χλιαρό νερό

6

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα 900 γρ. αλεύρι ,ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το αλάτι, το μέλι με το νερό, το αραβοσιτέλαιο και τη φουσκωμένη μαγιά

7

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο (αν δεν έχετε μίξερ μπορείτε αυτή τη διαδικασία να την κάνετε με τα χέρια)

8

Η ζύμη είναι έτοιμη όταν τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο

9

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 100 γρ. περίπου (καλό είναι να τα ζυγίσουμε για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα)

10

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρόγγυλο ταψί και βάζουμε τις μπάλες ζύμης περιμετρικά και στο κέντρο, αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους

11

Όση ζύμη περισσέψει τη βάζουμε σε αντικολλητικά ατομικά φορμάκια

12

Αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο την επιφάνειά τους και πασπαλίζουμε με σουσάμι

13

Βάζουμε το ταψί μας σε ζεστό περιβάλλον για 30 λεπτά ( αν δεν έχουμε ζέστη, μπορούμε να ανάψουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς για 15 λεπτά και όταν τον σβήσουμε να βάλουμε μέσα το ταψί για να φουσκώσουν οι μπάλες)

14

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει