loader image

Print Options:

Πολύσπορα ψωμάκια με γιαούρτι

Yields1 Serving

Για τα σνακ του καλοκαιριού χρειαζόμαστε κάτι θρεπτικό, εύκολο & ελαφρύ. Χρειαζόμαστε, δηλαδή, τα πολύσπορα -χωρίς ζύμωμα - ψωμάκια με γιαούρτι!

Υλικά:
 270 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 145 γρ. γιαούρτι
 240 ml κρύο νερό
 74 γρ. νιφάδες βρώμης
 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
 1-2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορο
 1-2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορο
 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο ή μαυροσούσαμο
 Αλάτι (1/2- 1 κουταλάκι του γλυκού)
Εκτέλεση:
1

Σε μια γαβάθα αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το νερό, τη μαγιά, τη βρώμη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ.

2

Ρίχνουμε τον κολοκυθόσπορο και το ηλιόσπορο ,ανακατεύουμε λίγο ακόμη και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τον παπαρουνόσπορο.

3

Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή για όλο το βράδυ.

4

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 Βαθμούς και στον πάτο του βάζουμε ένα σκεύος με ζεστό νερό (για να έχουν τα ψωμάκια τραγανή κόρα).

5

Απλώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνο ή σε ένα μεγάλο ταψί.

6

Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα με κάποιο κενό μεταξύ τους.

7

Βγαίνουν γύρω στα 6-8 ψωμάκια.

8

Ψήνουμε για 25- 30 λεπτά.

9

Πριν τα κόψουμε τα αφήνουμε ένα 20λεπτο να κρυώσουν.