loader image

Print Options:

Pizza Rolls

Yields1 Serving

Υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει η πίτσα; Τότε σίγουρα δεν υπάρχει κάποιος να μην του αρέσουν τα Pizza Rolls. Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 30 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω) μαζί με ένα γεμάτο κ.γ baking
 1 κ.σ λάδι
 1 κ.γ αλάτι
 220 ml (1 φλυτζάνα τσαγιού ) χλιαρό γάλα
 1 κ.γ ξύδι
 1 πρέζα ζάχαρη
 Σάλτσα ντομάτας
 Μοτσαρέλλα τριμμένη και Gouda
 Αλλαντικά
Εκτέλεση:
1

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

2

Σχηματίζουμε μια μπάλα με τη ζύμη και σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ανοίγουμε σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα, όσο πιο λεπτή γίνεται.

3

Σε όλη την επιφάνεια της ζύμης βάζουμε σάλτσα ντομάτας ,αλλαντικά και τριμμένο τυρί (ή όποιο άλλο υλικό επιθυμούμε).

4

Από την πιο μεγάλη πλευρά ρολάρουμε προσεκτικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα κύλινδρος.

5

Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε ροδέλες ίδιου πάχους και τις τοποθετούμε προσεκτικά σε ταψί ή λαμαρίνα με λαδόκολλα ,αφήνοντας ένα κενό ανάμεσά τους.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C βαθμούς για γύρω στα 20 λεπτά (θα καταλάβετε πότε όταν δείτε ότι έχουν λιώσει τα τυριά και η ζύμη έχει πάρει ένα χρυσό χρώμα).

Βγάζει γύρω στα 14 ρολάκια.