loader image

Print Options:

Πίτα με βερύκοκα

Yields1 Serving

Ο Ιούλιος θέλει γεύματα γλυκά, φρουτώδη και δροσερά... Γι'αυτό και η Χριστίνα Τσετινέ μας δείχνει πως να φτιάχνουμε την σούπερ - καλοκαιρινή πίτα με βερύκο-ρίκο-ρίκοκο!

Υλικά (για μια μεσαία ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψάκι):
 100 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 Βερύκοκα κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι, όσα χρειάζονται για να καλύψουν τον πάτο του σκεύους
 2 αυγά μεγάλα
 100 g ζάχαρη( αν το θέλετε πιο γλυκό διπλασιάστε τα γραμμάρια της ζάχαρης) και έξτρα για πασπάλισμα
 200 ml γάλα
 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
 1 βανίλια
 Ξύσμα λεμονιού
 Άχνη για το τελείωμα
Εκτέλεση:
1

Βουτυρώνουμε καλά τον πάτο του σκεύους μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

2

Στρώνουμε τα βερύκοκα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

3

Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.

4

Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα, το κονιάκ και όλα τα μυρωδικά ανακατεύοντας πολύ καλά με μαρίζ.

5

Το μείγμα που προκύπτει είναι αρκετά υδαρές (μην προσθέσετε έξτρα αλεύρι).

6

Ρίχνουμε πάνω από τα βερύκοκα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις.

7

Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω.

Ανήκει στην κατηγορία των άγλυκων γλυκών γι αυτό ενδείκνυται η άχνη ζάχαρη από πάνω.
Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.