loader image

Print Options:

Πεινιρλί

Yields1 Serving

Πρωινό ή μεσημεριανό, στο σπίτι, στον δρόμο και στη δουλειά ή και στην παραλία. Το πεϊνιρλί, είναι πάντα μια καλή επιλογή! Δοκιμάστε τη συνταγή της Χριστίνας, για το πιο αφράτο πεϊνιρλί!

Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 15 φακελάκι ξηρή μαγιά (12 g)
 1 κ.γ ζάχαρη
 1 κ.γ αλάτι
 160180 ml νερό
 60 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε περίπου για 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί λεία και μαλακή ζύμη

2

Αν κολλάει ρίχνουμε λίγο αλεύρι παραπάνω

3

Καλύπτουμε με μεμβράνη και κουβερτούλα και αφήνουμε μία ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο

4

Αλευρώνουμε τον πάγο μας και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια (εγώ κάνω μικρά και μου βγαίνουν γύρω στα 12)

5

Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε άλλη μισή ώρα

6

Προθερμαίνουμε το φούρνο 180 -200ο C (ανάλογα με το πόσο δυνατά ψήνει)

7

Πλάθουμε κάθε μπαλάκι και του δίνουμε το σχήμα της βαρκούλας που έχουν τα πεϊνιρλί

8

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα ,πάνω σε λαδόκολλα και γεμίζουμε με ό,τι τραβά η όρεξή μας

9

Εγώ ως βάση βάζω σάλτσα ντομάτας στην οποία έχω προσθέσει ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη

10

Από πάνω βάζω cheddar , καπνιστή μπριζόλα, τριμμένη μοτσαρέλα και ντοματούλα

11

Μια άλλη εξαιρετική λύση είναι σάλτσα ντομάτας , σαλάμι αέρος , φέτα, ντομάτα ή πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα και ντοματίνια

12

Ψήνουμε για 10 λεπτά ή έως ότου λιώσουν τα κασέρια και ροδίσει η ζύμη

Δε θέλει καθόλου κόπο, μόνο λίγο υπομονή μέχρι να πάρει το χρόνο της η ζύμη!
Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, γεμίστε τα με ό,τι θέλετε και απολαύστε τα ζεστά ως πρωινό, απογευματινό και βραδινό!!!